Zakup sprzętu dla początkujących

Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz lis 13, 2016 9:16 am

Sprawdź w readme adresy do wgrania tych plików - są inne niż w moim sofcie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

ndz lis 13, 2016 10:15 am

Napisałeś, że Twoje wgrać w 00000 i 40000 i wszystko okej, moduł działa jak należy.

A w tym pliku readme również jest napisane:

gate_module_eagle.flash.bin-------->0x00000
gate_module_eagle.irom0text.bin---->0x40000

Czyli chyba to samo.?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz lis 13, 2016 10:24 am

Rzeczywiście - zapomniałem, że przygotowałem go specjalnie do mniejszego flasha...
Spróbuj wyczyścić tym plikiem pamięć przed wgraniem nowego softu - adres 0x00000
Załączniki
blank_1MB.rar
(608 Bajtów) Pobrany 71 razy
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz lis 13, 2016 10:37 am

Pamiętaj też, że przed uruchomieniem nowego softu trzeba usunąć z supla cloud poprzednie urządzenie jeśli to ten sam moduł, bo będzie konflikt
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

ndz lis 13, 2016 11:00 am

No teraz wszystko działa, jest okej :-)

Widzę tam teraz dwa czujniki bramy i furtki, ale nie widzę ich w telefonie.
Rozumiem że są tylko dla mnie informacyjnie w tym panelu czy dobrze podłącze je.
Przy wyborze czujnika mam to: ba392fe8601a
Jest to jakiś konkretny czujnik czy mogę użyć takiego magnetycznego co parę postów wyżej?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz lis 13, 2016 11:10 am

Abyś widział w telefonie musisz je skonfigurować w supla cloud. Czujniki możesz przypisać do kanałów i będą pokazywać stan konkretnego kanału (ikonka kanału będzie się zmieniać).Jeśli nie "dopniesz" ich do kanałów - będziesz miał oddzielne ikony w smartfonie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz lis 13, 2016 11:16 am

Seba5120 pisze: Przy wyborze czujnika mam to: ba392fe8601a
Jest to jakiś konkretny czujnik czy mogę użyć takiego magnetycznego co parę postów wyżej?
To tylko numer kanału, z którym skojarzyłeś konkretny czujnik.
Aby zmienić stan ikony po prostu musisz podać na to wejście (nr GPIO wg opisu) 3,3V np. przez kontaktron czy krańcówkę zamontowaną na bramie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

ndz lis 13, 2016 11:31 am

Już odnalazłem tak jak napisałeś.
Jak podepnę czujnik pod kanał to jest razem w bramie, jak nie to jest osobno w telefonie.
Dzięki za wyjaśnienie :-)
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

ndz lis 13, 2016 6:36 pm

Przeglądam tak i konfiguruje wszystko, ale zniknął mi teraz przy tym sofcie włącznik światła.

Jest taka opcja żeby podłączyć na dwóch przekaźnikach i bramę i światło?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz lis 13, 2016 6:39 pm

Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ