Sterowanie taśmą led white

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7654
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn mar 19, 2018 12:25 pm

skoczo pisze:
pn mar 19, 2018 12:18 pm
wojtas567 pisze:
pn mar 19, 2018 7:53 am
Jest jedno kółko do rgb i drugie do białych led
Czy w przypadku białej taśmy to kółko do rgb będzie wyszarzone?
https://lh3.googleusercontent.com/lnk7k ... w1920-h913
flisiu
Posty: 16
Rejestracja: sob sty 07, 2017 4:08 am

sob lut 09, 2019 12:24 pm

Witam
Poproszę o pomoc.
Próbuję uruchomić dodatkowe kanały dimmera W w środowisku arduino. ( próbuję na nodemcu z RGBW )
Rozumiem że należy aktywować "SuplaDevice.addDimmer();" jednak nie mogę znaleźć przykładu ustawień ( deklaracji pinów itp ) dla arduino.
Znalazłem gotowy produkt Zamela slw-02 z 3 kanałami W. Czy jest gdzieś dostępny kod arduino do tego urządzenia?
Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob lut 09, 2019 12:43 pm

Źródeł Zamela raczej nie zobaczysz ;) a już na pewno w wersji arduino, ale masz tu przykład w oficjalnym repo:
https://github.com/SUPLA/arduino/blob/m ... d_RGBW.ino
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Vallhalen
Posty: 142
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:25 am
Lokalizacja: Rumia
Kontaktowanie:

pt maja 17, 2019 5:44 pm

wojtas567 pisze:
ndz mar 18, 2018 8:35 pm
lub ten https://pl.aliexpress.com/item/ARILUX-A ... autifyAB=0 też jest soft do niego
To jest to samo urządzenie o którym psiałem tutaj? viewtopic.php?f=11&t=2363&p=41432#p41432 Pytam grzecznie "dzie soft"? ;)
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt maja 17, 2019 6:41 pm

Na co chcesz wyrywać? Jakies konkretne piny? Napisz co chcesz to Ci zrobię soft.
Awatar użytkownika
Vallhalen
Posty: 142
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:25 am
Lokalizacja: Rumia
Kontaktowanie:

pt maja 17, 2019 9:45 pm

cino111 pisze:
pt maja 17, 2019 6:41 pm
Na co chcesz wyrywać? Jakies konkretne piny? Napisz co chcesz to Ci zrobię soft.
Wyobrażam sobie ze kupuje cos takiego ( https://allegro.pl/oferta/kontroler-ste ... 7712037352) nie koniecznie z tej aukcji bo chyba wczesniej widzialem tansze, dokupuje 1,5m tasmy , wgrywam soft, wpinam i działa.

Moze nawet juz natrafiłem gdzies na soft do tego, ale nie umiem zidentyfikowac ze to ten ;)
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob maja 18, 2019 10:31 am

Ajjj do gotowca to nie zrobię :( . Myślałem, że robisz diody na Wemosie.
Jak chcesz gotowca to do tego sterownika https://pl.aliexpress.com/store/product ... Title=true
masz soft tu https://www.supla.org/pl/download
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7654
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob maja 18, 2019 10:44 am

slawek pisze:
sob lut 09, 2019 12:43 pm
Źródeł Zamela raczej nie zobaczysz ;) a już na pewno w wersji arduino, ale masz tu przykład w oficjalnym repo:
https://github.com/SUPLA/arduino/blob/m ... d_RGBW.ino
SLW Zamela działa w oparciu o źródła które są na githubie
Simono
Posty: 325
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

pt sie 16, 2019 12:51 pm

cino111 pisze:
sob maja 18, 2019 10:31 am
Ajjj do gotowca to nie zrobię :( . Myślałem, że robisz diody na Wemosie.
Jak chcesz gotowca to do tego sterownika https://pl.aliexpress.com/store/product ... Title=true
masz soft tu https://www.supla.org/pl/download
Koledzy
1. Pod jakie złącza podpina się tu białą taśmę LED?
2. czy da się podłączyć zewnętrzny włącznik?
3. najważniejsze czy trzeba lutować aby zmienić oprogramowanie (chodzi mi o to czy są dziurki w które można wetknąć piny i je przytrzymać podczas wgrywania czy trzeba dolutować kabelki)?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt sie 16, 2019 2:05 pm

Płytka w środku wygląda tak jak na tym zdjęciu https://www.cnx-software.com/wp-content ... -Large.jpg
błędnie tylko ktoś opisał bo tam jest GPIO1 i GPIO3, a J3 - GPIO0.
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ