Brak sieci dostępnej na liście WIFI SUPLA-ES8266

admor
Posty: 4
Rejestracja: śr lis 02, 2016 4:03 pm

śr lis 02, 2016 4:11 pm

Witam wszystkich
Zakupiłem moduł Sonoff, zgodnie z instrukcją, założyłem konto, podłączyłem moduł do zasilania, przełączyłem moduł w tryb konfiguracji, dioda zaczęła migać, jednak na laptopie nie ukazuje sie dostąpna sieć wifi SUPLA-ES8266, by móc przejść do dalszej konfiguracji.
Co jest nie tak, może ktoś pomoże :)
Z góry dzięki
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8867
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lis 02, 2016 4:14 pm

Przeszukaj sieci smartfonem.
Gdzie kupiłeś Sonoff-a ?
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

śr lis 02, 2016 4:14 pm

Moduł SONOFF-a ma zainstalowany firmware SUPLA?
admor
Posty: 4
Rejestracja: śr lis 02, 2016 4:03 pm

śr lis 02, 2016 4:52 pm

Smartfon również nie znajduje
Zakupiłem go na Ebay'u
Sprzedawca opisuje że posiada firmware ale głowy za to nie dam, można to jakos sprawdzić?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lis 02, 2016 4:59 pm

Jeżeli ten sonoff nie był podpięty do sieci to nie wciskaj przycisku tylko podłącz go do zasilania i na smartfonie zobacz po chwili czy pojawiła Ci się jakaś nowa sieć nie koniecznie supla... czy esp... i do niej spróbuj się do niej zalogować ip powinno mieć 192.168.4.1
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8867
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lis 02, 2016 5:05 pm

admor pisze:Smartfon również nie znajduje
Zakupiłem go na Ebay'u
Sprzedawca opisuje że posiada firmware ale głowy za to nie dam, można to jakos sprawdzić?
To raczej jest tam standardowy firmware. Musisz wgrać dedykowany dla SUPLI.
admor
Posty: 4
Rejestracja: śr lis 02, 2016 4:03 pm

śr lis 02, 2016 5:12 pm

Zrobiłem jak kazałeś, pojawia sie sieć wifi ITEAD nazwana, tylko do połączenia z nia prosi o podanie hasła, jest jakies domyślne?
Szukam w instrukcji ale coś nie znajduje, pomozecie?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8867
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lis 02, 2016 5:17 pm

Domyślny soft jaki masz tam wgrany nie jest kompatybilny z tym projektem.

Tu masz instrukcję do tego co masz
https://www.itead.cc/blog/user-guide-fo ... f-slampher
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

śr lis 02, 2016 5:20 pm

Jak chcesz używać to z SUPL-a - musisz zmienić firmware.
W przeciwnym wypadku potrzebujesz aplikację od ITEAD.
admor
Posty: 4
Rejestracja: śr lis 02, 2016 4:03 pm

śr lis 02, 2016 6:20 pm

Bardzo dziękuję :)
Wszystko działa jak należy :)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”