Nowe urządzenie

Post Reply
User avatar
Klos
Posts: 25
Joined: Sat Apr 15, 2017 11:46 am
Location: Gdańsk
Contact:

Wed Mar 14, 2018 4:14 pm

Cześć
Jak w temacie, jak dodać nowe urządzenie? W tej samej lokalizacji czy w nowej? Jest jakaś instrukcja?
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Mar 14, 2018 4:51 pm

Jak chcesz - to zależy od ciebie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6902
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Mar 14, 2018 5:18 pm

W aplikacji klikasz dodaj urządzenie, a w cloudzie przypisujesz do lokalizacji
User avatar
Klos
Posts: 25
Joined: Sat Apr 15, 2017 11:46 am
Location: Gdańsk
Contact:

Sat Mar 17, 2018 6:15 am

Ok
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
jarsek
Posts: 13
Joined: Wed Feb 21, 2018 6:39 am

Sat Mar 17, 2018 7:37 am

Korzystając z tematu zapytam dlaczego nie mogę dodać nowego urządzenia w aplikacji.Wyświetla komunikat : "Kreator dodawania jest dostępny tylko gdy nawiązano połączenie z serwerem na podstawie wprowadzonego w ustawieniach adresu email."
Przecież adres mam wprowadzony , w Cloud rejestracja urządzeń włączona..nie rozumiem o co chodzi.
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Mar 17, 2018 9:36 am

Połącz się smarfonem przez to Wi-Fi, do którego dodajesz urządzenie

PS. A serwer to .org czy własny?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
jarsek
Posts: 13
Joined: Wed Feb 21, 2018 6:39 am

Sat Mar 17, 2018 11:30 am

serwer .org
User avatar
fracz
Posts: 1585
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Mar 17, 2018 12:23 pm

Komunikat oznacza że konfigurowales smartfona za pomocą id dostępu i hasła a nie adresu mailowego. Jeśli jesteś pewny że w ustawieniach aplikacji masz wpisany adres mailowy to coś jest nie tak.
jarsek
Posts: 13
Joined: Wed Feb 21, 2018 6:39 am

Sat Mar 17, 2018 1:44 pm

Tak właśnie konfigurowałem.Po wykasowaniu wszystkiego i wpisaniu samego adresu mailowego wszystko wystartowało.Dzięki fracz.
Post Reply