Ikony

uchnast.michal
Posts: 55
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Tue Aug 13, 2019 9:49 am

Faktycznie, dziękuję:)
14 x sonoff basic, 1 x SV, 1 x R Pi zero, 2 x NodeMcu v3
demichel93
Posts: 4
Joined: Tue Aug 13, 2019 9:27 am

Tue Aug 13, 2019 9:54 am

Witam,

W końcu zabrałem się za integrację SonOff 4CH w domu, dodałem do własnego serwera Supla i przełączniki są widoczne w aplikacji na androidzie. Jest natomiast problem, wgrałem własne ikony, zgodne z wytycznymi o rozmiarze itd., lecz nie są one widoczne w aplikacji mobilnej (v. 2.3.2.0, zapisałem się również do wersji BETA). Jest jakaś możliwość naprawienia tego błędu? Jest to związane z serwerem postawionym na dockerze czy wina aplikacji mobilnej?
User avatar
shimano73
Posts: 804
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Tue Aug 13, 2019 12:32 pm

Na iPhonach jeszcze nie działa
demichel93
Posts: 4
Joined: Tue Aug 13, 2019 9:27 am

Tue Aug 13, 2019 12:59 pm

shimano73 wrote:
Tue Aug 13, 2019 12:32 pm
Na iPhonach jeszcze nie działa
a na Androidzie? Nie używam iOS.
uchnast.michal
Posts: 55
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Tue Aug 13, 2019 2:27 pm

A lokalna supla cloud jest aktualna? Gdzieś juz widziałem podobny wątek.
14 x sonoff basic, 1 x SV, 1 x R Pi zero, 2 x NodeMcu v3
demichel93
Posts: 4
Joined: Tue Aug 13, 2019 9:27 am

Tue Aug 13, 2019 3:26 pm

Supla-Cloud jest w wersji 2.3.9

EDIT: Wykonałem aktualizację całego pakietu serwerowego Supli dockerowej (cloud do wersji 2.3.12, serwer do wersji 2.3.10) i niestety nadal nie ma customowych ikon w aplikacji mobilnej.
User avatar
lesny8
Posts: 667
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Tue Aug 13, 2019 5:01 pm

demichel93 wrote:
Tue Aug 13, 2019 3:26 pm
Supla-Cloud jest w wersji 2.3.9

EDIT: Wykonałem aktualizację całego pakietu serwerowego Supli dockerowej (cloud do wersji 2.3.12, serwer do wersji 2.3.10) i niestety nadal nie ma customowych ikon w aplikacji mobilnej.
Sprawdź jeszcze czy masz to.
demichel93
Posts: 4
Joined: Tue Aug 13, 2019 9:27 am

Tue Aug 13, 2019 5:11 pm

Sprawdź jeszcze czy masz to.
Sprawdziłem i mam w tym miejscu wprowadzony adres IP serwera Supla z HTTPS. Serwer Supla, w moim przypadku, używa innych niż standardowe porty dla HTTP i HTTPS, mam edytować ten "link" nakierowując go na port z serwerem Cloud?

EDIT: Zmieniłem IP na nazwę DNS swojego serwera i dodałem port HTTPS. Zadziałało, są ikonki :) Dzięki za pomoc :)
Post Reply