Wymiary płytki w SONOFF S20

szym3k
Posts: 127
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Mon Jun 18, 2018 10:17 pm

Dzień dobry,

Jest ktoś w stanie zmierzyć wymiary płytki w sonoffie s20, wydaje mi "mała" i wpadłem na pomysł włożenia jej do puszki :).

Pozdrawiam
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Tue Jun 19, 2018 6:18 am

Jesteś pewien że to dobry i bezpieczny pomysł? Masz tam przecież części czynne na płytce. O zwarcie / porażenie nie trudno. Po to urządzenie ma obudowę żeby zabezpieczyć użytkownika przed dotykiem bezpośrednim / pośrednim, a ty chcesz to wywalić tak na zewnątrz i wpakować do puszki elektrycznej. Pojawi ci się wilgoć w puszce i ściana cię zacznie pieścić.
Kategorycznie odradzam takiego postępowania!!!

Prosze nie używać czerwonego koloru. Na większości forum, czerwony zastrzeżonych jest dla moderatorow.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
szym3k
Posts: 127
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Tue Jun 19, 2018 9:18 am

A popatrz np. na projekt inCana - też nie ma obudowy. Po to jest puszka elektryczna i jeśli wszystko jest poprawnie zaizolowane i skręcone to nie ma prawa się nic stać - nie zamierzam położyć tej płytki na środku pokoju.
augusto
Posts: 25
Joined: Sun Dec 10, 2017 2:44 pm

Tue Jun 19, 2018 10:18 am

Sterowniki roletowe Portosa w puszke fi60 tez sa bez obudowy :/
mateola
Posts: 22
Joined: Tue Apr 03, 2018 3:05 pm

Fri Jun 22, 2018 6:10 am

wczoraj pomyslalem dokladnie o tym samym,
tutaj http://tinkerman.cat/s20-smart-socket/ na samym koncu w komenatrzach pisali ze okolo 55x55 mm, ale fajnie jakby ktos mogl potwierdzic
maras
Posts: 69
Joined: Fri Jan 26, 2018 10:10 am

Wed Jun 27, 2018 5:40 am

Potwierdzam kupiłem w promocji rosegal.com (sklep polecam mega szybka dostawa)
Wymiary to 55x55
Mi przyszła wersja bez otworu na bolec. Musiałem wyciągnąć taką metalową blaszkę i trochę naciąć obudowę, ale jest ok.

Teraz muszę zakleić czarną folią diodę bo w nocy świeci jak latarnia morska. Ogólnie przydała by się opcja w sofcie, która pozwala na wybór jak ma funkcjonować dioda.
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Wed Jun 27, 2018 8:48 am

Zieloną można sterować, niebieską nie.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
maras
Posts: 69
Joined: Fri Jan 26, 2018 10:10 am

Wed Jun 27, 2018 9:07 am

Ale musiałbym sobie sam skompilować odpowiedni soft.
User avatar
wojtas567
Posts: 1796
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Jun 27, 2018 9:50 am

Soft z możliwością wyłączenia diody tworzył zybi do sonoff-ów
Pozdrawiam
Wojtek
maras
Posts: 69
Joined: Fri Jan 26, 2018 10:10 am

Wed Jun 27, 2018 10:13 am

Jakiś link?
Dlatego właśnie pisze, że robi się trochę bałagan z softami.
Może kiedyś w przyszłości będzie jakiś uniwersalny jak Tasmota / ESPeasy w którym można będzie sobie wbyrac co jak ma działać i np. na którym GPIO ma być DHT22 czy ds18b20 czy coś innego.
Post Reply