Problem z socket ESP-01

kambys
Posty: 5
Rejestracja: czw lis 17, 2016 4:08 pm

czw lis 17, 2016 4:14 pm

Zaprogramowałem 2x ESP-01 (socket i DS). O ile temp. działa poprawnie, o tyle jest problem ze sterowaniem.
Gdy próbuję sterować wyjściem z aplikacji androidowej, aplikacja sygnalizuje odłączenie modułu, moduł wylogowuje sięz WiFi. Flash z github (wifisocket_esp01_eagle.flash), flash na module 4Mb. Czy znany jest problem z tym firmware?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1825
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw lis 17, 2016 4:17 pm

Może masz za słaby zasilacz?
i gubi wifi
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7364
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lis 17, 2016 4:22 pm

Coś jest nie tak i moduł po prostu się restartuje. ESP-01 jest dla ESP-01 jak masz flash 4Mb to powinieneś użyć innego firmware-u.
kambys
Posty: 5
Rejestracja: czw lis 17, 2016 4:08 pm

czw lis 17, 2016 7:52 pm

to nie kwestia zasilacza ani zakłóceń po zasilaniu. Podciąg linii resetu tez nic nie dał. Powodem było bliskie sąsiedztwo 2 modułów - zakłócenia promieniowane.
Firmware jest ok - na githubie jest właśnie dla flash 4mb.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1825
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw lis 17, 2016 9:58 pm

to spytam się jak blisko siebie były, że się wzajemnie zakłócały?
Pozdrawiam
Wojtek
kambys
Posty: 5
Rejestracja: czw lis 17, 2016 4:08 pm

pt lis 18, 2016 4:32 am

Leżały na stole, ok. 30cm od siebie
ODPOWIEDZ