Dla pewności zamieniałem i nic to nie daje. Zasilanie jest bo dioda świeci tylko widać że przygasa. A jak próbuję odpalić putty to przy podłączaniu zasilania restartuje na chwilę przejściówkę. Pod 230V nie chciałem podłączać i gmyrać tam paluchem żeby switch nacisnąć.
Mam mocne podejrzenia że to problem z wydajnością prądową.
Pytanie jakich parametrów należy użyć przy wgrywaniu firmware? Konkretnie chodzi mi o SPI mode.
sonoff socket s26
Koledzy przyszły wczoraj do mnie z Chin dwie sztuki S26 (jeden dla mnie, drugi dla kumpla). Bez lutowania z pomocą rąk córki udało
mi się wczoraj z sukcesem za którymś tam razem wrzucić oficjalną Suplę
Dzisiaj podeszliśmy wspólnie do drugiego egzemplarza, dwa razy poprawnie wgrany soft, a gdy podepnę urządzenie do prądu to jest "ciemno". Co może być nie tak?

Dzisiaj podeszliśmy wspólnie do drugiego egzemplarza, dwa razy poprawnie wgrany soft, a gdy podepnę urządzenie do prądu to jest "ciemno". Co może być nie tak?
-
a czy jest jakaś znacząca różnica pomiędzy funkcjonalnością gniazdka na ewelink a na supla? Zależy mi głównie na harmonogramie. Czy można wprowadzić wiele różnych scenariuszy on-off?
harmonogram dla supli można na chwilę obecną ustawiać tylko z clouda z przeglądarki a ewelinka można ustawiać z aplikacji - jeżeli dla Ciebie nie jest to problem to harmonogramy w supli są mocno rozbudowane.rafal.jurusik pisze: ↑czw lis 14, 2019 5:48 pma czy jest jakaś znacząca różnica pomiędzy funkcjonalnością gniazdka na ewelink a na supla? Zależy mi głównie na harmonogramie. Czy można wprowadzić wiele różnych scenariuszy on-off?
-
Dziękuję,
Mam ewelinka, harmonogramy rzeczywiście proste i przejrzyste z app. Chyba zaryzykuję i przesiade się całkowicie na suple aby korzystać tylko z jednej aplikacji.
Mam ewelinka, harmonogramy rzeczywiście proste i przejrzyste z app. Chyba zaryzykuję i przesiade się całkowicie na suple aby korzystać tylko z jednej aplikacji.
-
a Czy można w harmonogramie ( w ewelink się da), dać w harmonogramie wiele pozycji OFF? skąd potrzeba, żona załącza poza harmonogramem obiegówkę CWU, ale o wyłączeniu z "palca" pamiętać już nie chce, dlatego pomiędzy 15, a 20 chciałbym co 30 min wyłaczać pomę obiegową z automatu lub o ile to możliwe aby wyłączała się po 20 min jeżeli załączenie było poza harmonogramem.... Pewnie chce zbyt dużo, ale same funkcje off już załatwiają temat.krycha88 pisze: ↑czw lis 14, 2019 5:56 pmharmonogram dla supli można na chwilę obecną ustawiać tylko z clouda z przeglądarki a ewelinka można ustawiać z aplikacji - jeżeli dla Ciebie nie jest to problem to harmonogramy w supli są mocno rozbudowane.rafal.jurusik pisze: ↑czw lis 14, 2019 5:48 pma czy jest jakaś znacząca różnica pomiędzy funkcjonalnością gniazdka na ewelink a na supla? Zależy mi głównie na harmonogramie. Czy można wprowadzić wiele różnych scenariuszy on-off?
Dzięki z góry za odpowiedź.
Adruino i robisz sobie tam dowolną logikę.
-
Zaloguj się na cloud.supla.org i dodaj sobie harmonogram i zobacz samrafal.jurusik pisze: ↑sob lis 16, 2019 11:44 amDzięki,
Adruino to już za daleko, chciałbym tylko wiedzieć czy w supli ustawie wszystko podobnie jak w ewelink, nic więcej tak naprawdę nie potrzebuje.