Page 1 of 2

czy jest możliwa zmiana hierarchii w supla?

Posted: Wed Nov 23, 2016 8:56 pm
by Patryk125
Witam ponownie :)
korzystam z systemu supla wraz z innymi użytkownikami, i jeden z nich zapytał mnie czy nie można zmienić kolejność wyświetlanych funkcji w aplikacji ponieważ pierwsze 3 pozycje zajęte są sterowaniem Oświetleniem a dopiero 4 i 5 pozycja są to brami wjazdowe a chcieliby aby bramy wjazdowe wyły by ustawione na 1 i 2 miejscu wyświetlane w aplikacji czy jest to możliwe?

Re: czy jest możliwa zmiana hierarchii w supla?

Posted: Wed Nov 23, 2016 9:15 pm
by slawek
Utwórz nową lokalizację dla bram i nadaj nazwy lokalizacjom tak, aby alfabetycznie bramy były pierwsze

Re: czy jest możliwa zmiana hierarchii w supla?

Posted: Wed Nov 23, 2016 9:19 pm
by Patryk125
a mógł bym poprosić o dokładne instrukcje jak to wykonać?

Re: czy jest możliwa zmiana hierarchii w supla?

Posted: Wed Nov 23, 2016 9:38 pm
by slawek
W supla cloud - zakładka Lokalizacje - Utwórz nową Lokalizację

Re: czy jest możliwa zmiana hierarchii w supla?

Posted: Wed Nov 23, 2016 10:04 pm
by kml
Niestety nie zawsze to działa...

Re: czy jest możliwa zmiana hierarchii w supla?

Posted: Wed Nov 23, 2016 10:06 pm
by Seba5120
U mnie jak pisze Sławek wszystko ustawiłem od A do Z :)

Re: czy jest możliwa zmiana hierarchii w supla?

Posted: Thu Nov 24, 2016 10:04 am
by Patryk125
to że w supla cloud dodaje nową lokalizacje to wiem, ale potem tam jakieś hasła generuje i co... ? gdzie ja je mam wpisać? w edytorze w sudo nano /etc/supla-dev/supla.cfg ?? tam mam także wprowadzić jakieś zmiany? czy tylko dodaję nową lokalizacje usuwam urządzenie z clouda i znów je wyszukuje?

Re: czy jest możliwa zmiana hierarchii w supla?

Posted: Thu Nov 24, 2016 10:06 am
by pzygmunt
/boot/location.txt

Re: czy jest możliwa zmiana hierarchii w supla?

Posted: Thu Nov 24, 2016 10:26 am
by Patryk125
i tam dopisuje kolejna lokalizacje zostawiając już tą co jest tak?
a jak zmamienie nazwę z location #1 na przykład `Oświetlenie` tak będzie mi się wyświetlać na telefonach zgadza się?

Re: czy jest możliwa zmiana hierarchii w supla?

Posted: Thu Nov 24, 2016 10:27 am
by pzygmunt
tak