Restart Aplikacji po dodaniu czujników ds18b20

alankedzior
Posty: 109
Rejestracja: pn cze 18, 2018 5:38 pm

czw wrz 27, 2018 8:05 am

Uważasz że te nie podłączone czujniki blokują czas czy co?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 27, 2018 8:17 am

Nic nie uważam. Gdybam. Jeżeli je próbujesz odczytać to może tracisz zbyt dużo czasu. Zmierz.
SpeedBit
Posty: 8
Rejestracja: śr sie 29, 2018 8:56 pm

czw sty 10, 2019 10:35 pm

Cześć

Nie wiem jak masz w kodzie, ale dla moich nastaw:
OneWire oneWire(4); // (D2) - Pin number definiujemyna którym pinie będzie podłączony czujnik DS18B20
DallasTemperature sensors(&oneWire);
Pomogło:
sensors.setWaitForConversion(false);
:-)
alankedzior
Posty: 109
Rejestracja: pn cze 18, 2018 5:38 pm

ndz maja 12, 2019 9:21 am

W którym miejscu dodałeś tą linijkę ? Miałeś taki sam objaw ?
ODPOWIEDZ