supla + rolety + sterowanie lokalne

Post Reply
User avatar
shimano73
Posts: 879
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Sat Nov 26, 2016 11:31 am

Witam, mam mały kłopot z esp-07 pod arduino. Chciałbym wstawić lokalne sterowanie rolet, ale mi nie wychodzi .
Znalezione na formu :
TSD_SuplaChannelNewValue value;
value.SenderID = 0; // do czego to służy ?
value.ChannelNumber = 1; // należy wskazać numer kanału na którym jest przekaźnik (roleta)
value.DurationMS = 2000; // czas załączenia
value.value[0] = 1; // Załączony = 1, Wyłączony = 0
SuplaDevice.channelSetValue(&value);
działa ale zmienia stan tylko jednego przekaźnika rolety.
Przy ustawieniu value.value[0] = 2; działa drugi przekaźnik , ale się nie wyłącza po ustawionym czasie value.DurationMS = 2000 , również gdy ustawie value.DurationMS =0 .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
User avatar
shimano73
Posts: 879
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Mon Nov 28, 2016 12:39 pm

Zwracam sie prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu - utknąłem .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
User avatar
pzygmunt
Posts: 6668
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Nov 28, 2016 12:54 pm

value.SenderID - powiadomienie innych użytkowników, że dany smartphone otwiera roletę. W przypadku urządzeń wykonawczych ma być 0
Rolety nie obsługuję parametru Duration trzeba samodzielnie załączyć na określony czas.
value[0]:

0 - rozłączenie obu przekaźników
1 - załączenie pierwszego i rozłączenie drugiego
2 - załączenie drugiego i rozłączenie pierwszego
User avatar
shimano73
Posts: 879
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Mon Nov 28, 2016 2:24 pm

Rozumiem, ale dla pierwszego przekaźnika parametr duration działa, trochę mnie to zmyliło.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
User avatar
pzygmunt
Posts: 6668
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Nov 30, 2016 7:02 am

Docelowo ma działać dla obu. Przeoczenie w Arduino
Post Reply