Potrzebujesz pomocy ?

Post Reply
User avatar
pzygmunt
Posts: 6632
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Jan 19, 2016 12:41 pm

Potrzebujesz pomocy ? Zarejestruj się i zadaj pytanie.
Radek
Posts: 71
Joined: Sat Feb 13, 2016 9:26 am

Sat Feb 13, 2016 9:36 am

To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich. W najbliższym czasie będę kompletował urządzenia do tego projektu, narazie doświadczalnie. Próbuje zalogować sie do aplikacji na iPhonie jak i na iPadzie i dostaje komunikat BŁĘDNE POŚWIADCZENIA. Wszystko wpisuje według strony. Proszę o pomoc.


Już jest wszystko ok. Źle wpisywałem ID. Na stronie pokazywało w tym polu mój adres email wiec go wpisywałem a trzeba wpisać identyfikator nadany po rejestracji na Supla.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6632
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Feb 13, 2016 3:39 pm

Dzięki za info. Nie powinien się tam wyświetlać adres e-mail tylko ID. Sprawdzę dlaczego się tak stało.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6632
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Feb 15, 2016 10:42 am

Radek wrote:To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich. W najbliższym czasie będę kompletował urządzenia do tego projektu, narazie doświadczalnie. Próbuje zalogować sie do aplikacji na iPhonie jak i na iPadzie i dostaje komunikat BŁĘDNE POŚWIADCZENIA. Wszystko wpisuje według strony. Proszę o pomoc.


Już jest wszystko ok. Źle wpisywałem ID. Na stronie pokazywało w tym polu mój adres email wiec go wpisywałem a trzeba wpisać identyfikator nadany po rejestracji na Supla.
Możesz podesłać więcej info odnośnie przeglądarki wraz z jej wersją ?
Radek
Posts: 71
Joined: Sat Feb 13, 2016 9:26 am

Mon Feb 15, 2016 1:36 pm

Nie wiem jakie wersje przeglądarek są na tych urządzeniach (iPhone 4s i iPad Air przeglądarka Safari) , ale jest to najnowszy iOS 9.2.1. Na PC nie próbowałem.
gregorw
Posts: 4
Joined: Sat Mar 05, 2016 11:10 pm

Sat Mar 05, 2016 11:25 pm

Witam, jestem żywo zainteresowany tym projektem, wgrałem soft do esp-12 i działa super. Mam kilka sztuk ESP-01 i chciałem je wykorzystać, ale nie mogę odpalić wirtualnej maszyny z kompilatorem czy mógłbyś pzygmunt mi skompilować wersję dla ESP-01?
Dane do kompilacji bym wysłał na prv, ale mam problem z wysyłaniem wiadomości prywatnych przez forum (jestem nowy).
User avatar
pzygmunt
Posts: 6632
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Mar 06, 2016 12:26 am

VM nie uruchomi się na komputerze którego procesor nie wspiera 64 bitowej wirtualizacji. Podeślij dane na przemek@supla.org
szygorski
Posts: 16
Joined: Sun Mar 13, 2016 12:57 pm

Sun Mar 13, 2016 1:05 pm

Czy byłaby możliwość, abyś podrzucił gdzieś na forum paczkę z softem dostosowanym do ESP-01? Sam bym wprowadził dane mojej sieci wifi/id supla i skompilował już wszystko. Nie chcę Ci wysyłać danych bo pewnie jeszcze będę kombinował i zamieniał moduły. Mam tylko problem z przerobieniem kodu by soft działał prawidłowo na ESP-01.

Próbowałem według Twoich zaleceń w jednym z komentarzy na majsterkowo, ale niestety coś chyba skopałem.
Będzie działać z tym, że trzeba będzie zmodyfikować plik:
(rozwiązanie na szybko)
https://github.com/SUPLA/supla-core/blo ... ser_main.c
tak aby były w nim na sztywno wprowadzone ustawienia zmieniając funkcję
user_init na następującą:
void user_init(void)
{
supla_log(LOG_DEBUG, „Starting”);
wifi_status_led_uninstall();
supla_esp_cfg_init();
supla_esp_devconn_init();
supla_esp_gpio_init();
/*
if ( supla_esp_cfg.LocationID == 0
|| supla_esp_cfg.LocationPwd[0] == 0
|| supla_esp_cfg.Server[0] == 0
|| supla_esp_cfg.WIFI_PWD[0] == 0
|| supla_esp_cfg.WIFI_SSID[0] == 0 ) {
supla_esp_cfgmode_start();
return;
}
*/
char Server[] = „svr1.supla.org”;
int LocationID = 10;
char LocationPwd[] = „haslo”;
char WIFI_SSID[] = „NAZWASIECI”;
char WIFI_PWD[] = „haslo;”;
memcpy(supla_esp_cfg.Server, Server, strlen(Server)+1);
memcpy(&supla_esp_cfg.LocationID, &LocationID, sizeof(int));
memcpy(supla_esp_cfg.LocationPwd, LocationPwd, strlen(LocationPwd)+1);
memcpy(supla_esp_cfg.WIFI_SSID, WIFI_SSID, strlen(WIFI_SSID)+1);
memcpy(supla_esp_cfg.WIFI_PWD, WIFI_PWD, strlen(WIFI_PWD)+1);
supla_esp_devconn_start();
}
Następnie należy w https://github.com/SUPLA/supla-core/blo ... upla_esp.h
ustawić:
#define RELAY1_PORT 2
i zmodyfikować https://github.com/SUPLA/supla-core/blo ... esp_gpio.c
zmieniając funkcję supla_esp_gpio_init na następującą:
void ICACHE_FLASH_ATTR
supla_esp_gpio_init(void) {
ETS_GPIO_INTR_DISABLE();
GPIO_PORT_INIT;
gpio_pin_intr_state_set(GPIO_ID_PIN(RELAY1_PORT), GPIO_PIN_INTR_DISABLE);
ETS_GPIO_INTR_ENABLE();
}
User avatar
pzygmunt
Posts: 6632
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Mar 13, 2016 6:11 pm

Hej. Tutaj masz gotowy firmware dla ESP-01
https://drive.google.com/open?id=0B3DJS ... kZoMm5UeWs

Na GPIO0 jest przekaźnik
na GPIO2 jest przycisk


Jak wprowadziłeś zmiany do user_init to podeślij przykład lub komunikat błędu kompilacji.
szygorski
Posts: 16
Joined: Sun Mar 13, 2016 12:57 pm

Sun Mar 13, 2016 7:04 pm

Ale Ty mi dajesz już skompilowany soft, powiedz mi jak mogę wprowadzić w nim ustawienia mojej sieci żebym mógł się połączyć z supla.org ?
Post Reply