Domyślny stan przekaźnika po utracie lub nawiązaniu połączenia z siecią wifi

Post Reply
krystianmen
Posts: 17
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Wed Nov 21, 2018 7:13 am

Witam wszystkich :)

Czy istnieje możliwość określenia domyślnego stany przekaźnika po utracie lub nawiązaniu połączenia z siecią wifi?
User avatar
pzygmunt
Posts: 4555
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Nov 21, 2018 8:54 am

W ustawieniach nie. W kodzie tak.
Chyba, że masz jakiś firmware, który taką opcję ma.
krystianmen
Posts: 17
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Sun Jan 06, 2019 3:44 pm

A jak wysterować taki przekaźnik w arduino ide ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 4555
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Jan 06, 2019 4:59 pm

Przykłady są w przykładach
krystianmen
Posts: 17
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Tue Jan 08, 2019 11:30 am

Czyli mam wykorzystać metody?

Code: Select all

    bool supla_arduino_svr_connected(void) {
          return client.connected();
    }
    
    void supla_arduino_svr_disconnect(void) {
         client.stop();
    }
User avatar
pzygmunt
Posts: 4555
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Jan 08, 2019 11:48 am

W przypadku Arduino musisz sobie gdzieś zapamiętać stan i przywrócić go samodzielnie przy starcie.
User avatar
shimano73
Posts: 550
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Tue Jan 08, 2019 12:58 pm

Tylko chyba to gdzieś to raczej nie w eepromie bo szybko się zużyje , czyli na fram
Post Reply