Brak odczytu temperatury

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1462
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 10:59 am

To może być przyczyną tego problemu viewtopic.php?p=47162#p47162
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zybi
Posty: 1422
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn sie 19, 2019 11:59 am

Espablo pisze:
pn sie 19, 2019 10:59 am
To może być przyczyną tego problemu viewtopic.php?p=47162#p47162
Nie sądzę, że to jest przyczyną.
Zybi
Posty: 1422
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn sie 19, 2019 12:03 pm

Jarek pisze:
śr lut 27, 2019 9:18 pm
mam trzy moduły bramowe z ds18b20, dwa moduły esp01 z am2302 i dwa esp01 z ds18b20

każda zmiana konfiguracji przez stronę powoduje zaprzestanie działania modułów z am2302 (te z ds18b20 po chwilowej przerwie zaczynają działać)
esp01 z am2302 zawieszają się też po godzinie, czasem kilku - reszta modułów działa bez zarzutu

jest jakieś rozwiązanie tego problemu ?
W ramach testów mogę przygotować Ci soft, który powinien być odporny na takie zachowanie czujników.
Skontaktuj się ze mną na priv.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1462
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 5:31 pm

Zybi pisze:
pn sie 19, 2019 11:59 am
Espablo pisze:
pn sie 19, 2019 10:59 am
To może być przyczyną tego problemu viewtopic.php?p=47162#p47162
Nie sądzę, że to jest przyczyną.
Wiesz jak to wyeliminować?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zybi
Posty: 1422
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn sie 19, 2019 7:46 pm

Espablo pisze:
pn sie 19, 2019 5:31 pm
Zybi pisze:
pn sie 19, 2019 11:59 am
Espablo pisze:
pn sie 19, 2019 10:59 am
To może być przyczyną tego problemu viewtopic.php?p=47162#p47162
Nie sądzę, że to jest przyczyną.
Wiesz jak to wyeliminować?
Prawdopodobnie, ale nie mam wyraźnego potwierdzenia, bo nie dostaję informacji zwrotnej po udostępnieniu softu do testów.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1462
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 7:51 pm

Możesz podać w czym jest problem i jak go eliminujesz?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zybi
Posty: 1422
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn sie 19, 2019 7:58 pm

Espablo pisze:
pn sie 19, 2019 7:51 pm
Możesz podać w czym jest problem i jak go eliminujesz?
Najpierw potrzebuję potwierdzenia, czy u innych użytkowników co testowali soft bazujący na All In One to działa, ale cisza.
woytas1
Posty: 57
Rejestracja: wt paź 02, 2018 10:34 pm
Lokalizacja: Krosno

pn sie 19, 2019 7:59 pm

U siebie też zauważyłem taki objawy, ale po zaniku zasilania w całym mieszkaniu. Jak odłączę zasilanie jeszcze raz ale od samego modułu to jest ok. Tylko wtedy router już działa i tu może być coś nie tak. Może jak moduł startuje bez netu to nie widzi czujnika.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1462
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 8:06 pm

No dobra @Zybi a jak nie dostaniesz feedbacku to pokażesz coś?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zybi
Posty: 1422
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn sie 19, 2019 8:09 pm

Espablo pisze:
pn sie 19, 2019 8:06 pm
No dobra @Zybi a jak nie dostaniesz feedbacku to pokażesz coś?
Jeżeli nie działa to nie ma co pokazywać.
ODPOWIEDZ