SONOFF RF R2 POWER - ESP8255 - soft SUPLA który będzie działał

RejU_K
Posty: 15
Rejestracja: pt lis 09, 2018 7:59 pm
Lokalizacja: Chrzanów

ndz gru 09, 2018 12:36 pm

przesyłam zrzuty
Załączniki
zrzut 1.JPG
zrzut 1.JPG (141.25 KiB) Przejrzano 1423 razy
Simono
Posty: 343
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

ndz gru 09, 2018 6:40 pm

Sprawdź wgranie poprzez NodeMCU Flasher. W moim przypadku nie wstawał po wgraniu ani Sonoff Basic ani TH10 gdy uzywałem ESP flash tool. Przy wgrywaniu poprzez NodeMCU Flasher wszystko jest OK. Nie wiem może są jakieś problemy ze sprzętem USB czy komputer. Ja do wgrywania używam laptopa Lenovo X201 z Windows 10 Pro x64 i własnie NodeMCU Flasher.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz gru 09, 2018 7:20 pm

RejU_K pisze:
ndz gru 09, 2018 12:36 pm
przesyłam zrzuty
U mnie pod win7 z tego programu działa tylko funkcja ERASE...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
RejU_K
Posty: 15
Rejestracja: pt lis 09, 2018 7:59 pm
Lokalizacja: Chrzanów

ndz gru 09, 2018 7:23 pm

Dziękuję za sugestie - kombinuję tak już prawie cały dzień i niestety nic. NodeMCU próby były i też nie pomogło.
Dla testów wrzucałem inny soft np. AFE i on działa na moich nowych sonoffach od "majfrienda" z chin.
Tak się im przyglądam i są trochę inne niżeli zwykły R2 basic który posiadam. W załączeniu zdjęcia jak wygląda mój moduł na esp8285.


Posiadam starego laptopa amd x64 i win 7 64bit... spróbuję erase przez fdt i flasing NodeMCU. Dodatkowo próbowałem na intelowskim netbooku (win7) i też kicha. Testy na cp2102 dwa różne modele.
Załączniki
back.JPG
back.JPG (54.29 KiB) Przejrzano 1382 razy
front.JPG
front.JPG (49.47 KiB) Przejrzano 1382 razy
Zybi
Posty: 1451
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

ndz gru 09, 2018 7:55 pm

RejU_K pisze:
ndz gru 09, 2018 7:23 pm
Dziękuję za sugestie - kombinuję tak już prawie cały dzień i niestety nic
...
Na priv wysłałem Ci soft, może zadziała z tym modelem Basic-a.
Wgrywaj programem "ESP Flash Dowload Tool" wybierając ESP8285.
RejU_K
Posty: 15
Rejestracja: pt lis 09, 2018 7:59 pm
Lokalizacja: Chrzanów

ndz gru 09, 2018 8:21 pm

Zybi pisze:
ndz gru 09, 2018 7:55 pm
RejU_K pisze:
ndz gru 09, 2018 7:23 pm
Dziękuję za sugestie - kombinuję tak już prawie cały dzień i niestety nic
...
Na priv wysłałem Ci soft, może zadziała z tym modelem Basic-a.
Wgrywaj programem "ESP Flash Dowload Tool" wybierając ESP8285.
Dziękuję. Sonoffy odpaliły i dodały się do clouda po wpisaniu wszystkich danych automatycznie.
ar2r
Posty: 22
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 5:19 am

czw gru 13, 2018 7:27 am

A moge wiedziec jaki soft i przec co bylo wgrywane? bo mam ten sam problem.
szym3k
Posty: 192
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

pt gru 14, 2018 11:55 pm

Mi spokojnie zadziałał multiboard oczywiście po wybraniu najpierw ESP8285
Jeki87
Posty: 85
Rejestracja: śr cze 21, 2017 10:29 am

sob gru 15, 2018 8:06 am

Cześć czy ten model ma wyprowadzenie gpio14
szukam szukam - nieznajduje
RejU_K
Posty: 15
Rejestracja: pt lis 09, 2018 7:59 pm
Lokalizacja: Chrzanów

ndz gru 16, 2018 7:47 pm

ar2r pisze:
czw gru 13, 2018 7:27 am
A moge wiedziec jaki soft i przec co bylo wgrywane? bo mam ten sam problem.
Soft przygotował mi i przesłał użytkownik Zybi. Możesz spróbować odezwać się do niego na PW

Multiboard flashowalem na różne sposoby i nie budziły się moje nowe sonoffy.

Co do gpio14 to nie umiem stwierdzić i go zlokalizować (brak 5 pinu), czekam na czujnik dht22 i proszę bardziej doświadczonych forumowiczów o jego lokalizację- gdzie mam się walutować?
ODPOWIEDZ