SONOFF RF R2 POWER - ESP8255 - soft SUPLA który będzie działał

vesperos
Posty: 11
Rejestracja: czw sty 17, 2019 12:02 pm

czw mar 14, 2019 5:34 pm

Ja mam to samo, po wgraniu multiboarda nie wstaje, jedynie przy sonoff_ds18b20_v2.0_p4 rozgłasza sieć. Wgrywane Flash toolem i nodemcu, DOUP. Przy QIO nawet ten nie wstaje. Macie jakieś rozwiązanie?
j001
Posty: 1
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 8:05 am

pt kwie 26, 2019 9:12 am

Witam , też mam problem z wgraniem działającej supli do nowego basic SONOFF RF R2 POWER - ESP8255 po wgraniu multiboard rozgłasza co prawdę sieć , ale na krótko nie umożliwiając otworzenia strony konfiguracyjnej . Po wgraniu AFE cały czas jest rozgłaszana sieć .
Próbowałem już chyba wszystkiego , blank przed każdym wgraniem firmware spi na dout.
Pozdrawiam
JR
Arek.kandula
Posty: 302
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pt kwie 26, 2019 12:47 pm

Multiboard działa s2x
Zidane
Posty: 40
Rejestracja: śr paź 04, 2017 8:07 pm

czw cze 20, 2019 9:49 pm

a działa wam po wgraniu nowego softu załączanie po RF?
Mam wersje z basic z modułem RF

@Edit
wgranie starszej wersji Multiboard pomogło
Zainstalowane:
---5x Sonoff Basic +DS18B20, ---1x Sonoff RF +DHT22, ---4x Sonoff Touch (1 gang) +DS18B20, ---1x Sonoff Touch (2 gang) +DS18B20 +DHT22
Pawele
Posty: 108
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

pn lip 01, 2019 11:34 am

Mam taki sam sonoff i też problem (z innymi tak nie miałem)

Wgrałem oficjalny soft - działa, ale nie działał coś termometr, wgrałem multiboard - działał, ale źle skonfigurowałem termometry i uznałem, że wgram od nowa oficjalny (ze strony supli).

Za kazdym razem czyściłem, komputer sonoff'a widzi. Jednak po włączeniu niezależnie jaki soft jest wgrany sonoff nie reaguje, nie świeci się led, nic się nie dzieje..

Putty z wciśniętym przyciskiem reset nie pokazuje nic, natomiast bez przycisku ściana przesuwającego się tekstu tak, że ciężko dostrzec co tam jest (są to jakieś wartości, nie krzaki).

Próbowałem opcję Erase w programie ESP, wgrywałem też czyszczący, i dalej to samo..
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob lip 06, 2019 11:03 am

Na jakim zasilaniu uruchamiasz? Jeśli z programatora, to ma prawo nie ruszyć...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Lukasz_171990
Posty: 32
Rejestracja: pn gru 10, 2018 7:39 am

wt lip 09, 2019 1:12 am

Panowie też mam kilka sztuk tego cuda...wgrałem multiboard i działa włączanie wyłączanie ale za chiny nie mogę uruchomić działania termometru.. mógłby ktoś napisać pod jakie piny trzeba się wlutowac z tym termometrem ds18b20?
dzidex96
Posty: 1
Rejestracja: ndz lip 07, 2019 8:43 pm

czw lip 11, 2019 9:51 am

Mam taki sam wynalazek wszystko się wgrywa zakonczone sukcesem i nie budzi się.Próbowałem różnych wsadów i nic.
Ktoś wie co wgrać do niego
Arek.kandula
Posty: 302
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

czw lip 11, 2019 10:34 am

Wgrany multiboard s2x dht22 oraz Dallas pod tx i śmigają
vcompl
Posty: 156
Rejestracja: pn kwie 11, 2016 1:32 pm

czw lip 11, 2019 9:34 pm

Hm, co za wersja tego sonoff'a :((

I ja zostałem trafiony.

Próbowałem róznych tu opisanych ele efekt zawsze ten sam udane wgrywanie ale potem nie wstaje (próbowałem oczywiście też przy normalnie zasilanym module)

@dzidex96 - a Tobie udało się go uruchomić?

Czy ktoś komu się udało mógłby podać link do działającego wsadu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”