Sonoff DUAL

Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

pt gru 16, 2016 9:14 pm

rrk pisze:Tak idzie są piny wypuszczone na płytce na dwa włączniki dzwonkowe lub dotykowe jutro wstawie zdjęcie
Dobrze wiedzieć dzięki
rrk
Posty: 23
Rejestracja: czw gru 15, 2016 9:38 am

sob gru 17, 2016 8:59 am

załączam zdjęcia płytki tylko mam pytanie jak do tego podłączyć programator bo z tego co widzę to są twa wyjścia w dolnym narożniku cztero-pinowe
20161217_091507~01.jpg
20161217_091507~01.jpg (1.55 MiB) Przejrzano 2929 razy
20161217_091459~01.jpg
20161217_091459~01.jpg (1.47 MiB) Przejrzano 2929 razy
20161217_091531~01-002.jpg
20161217_091531~01-002.jpg (180.38 KiB) Przejrzano 2929 razy
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

sob gru 17, 2016 6:19 pm

Tak
Załączniki
Sonoff dual
Sonoff dual
600px-Sonoff_Dual_Hardware-1.png (65.57 KiB) Przejrzano 2909 razy
Zybi
Posty: 1442
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

sob gru 17, 2016 9:49 pm

Znalezione w sieci.

With the following information it should be possible to replace the original firmware.
Details from my protocol analyzer (attached to ERX/ETX):
19230,8,N,1

Sampled from pushing the button on the internet:
0xA0
0x04
0xxx
0xA1

where 0xxx seems to be:
0x00 both off
0x01 relay one on
0x02 relay two on
0x03 both relays on
ecogadzet
Posty: 11
Rejestracja: sob lis 12, 2016 7:10 pm

sob gru 24, 2016 9:55 am

Zamierzam kupić dla 2 stref w kuchni . Czy da się to podłączyć, żeby nawet po wyłączeniu Sonoff'a przez wifi dało się za każdym razem włączyć łącznikiem ze ściany ?
okos
Posty: 69
Rejestracja: śr lip 13, 2016 6:18 am

sob gru 24, 2016 11:10 am

Właśnie tak działa kompilacja 1.8, aby w razie braku dostępu do serwera (czy to lokalnego czy chmury) można było załączać urządzenie z przycisku.
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

wt gru 27, 2016 2:56 pm

zapytam nieśmiało drgnęło coś w temacie może?
marcinkowski
Posty: 3
Rejestracja: pt sty 06, 2017 8:46 pm

pt sty 06, 2017 8:53 pm

Przymierzam się do zamontowania jednego sonoff dual, testowo do jednej rolety zewnętrznej w domu.
Rozumiem, że domyślnie jest skonfigurowany pod dwa niezależne urządzenia.
Natomiast do sterowania rolety potrzebna jest taka konfiguracja, by włączając jedno wyjście drugie było wyłączone, i na odwrót.
Zabezpieczenie przed włączeniem napięcia na obu wyjściach. Konieczne jest przeprogramowanie układu, tak?
Czy oprogramowanie supla również może to uwzględnić?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt sty 06, 2017 9:48 pm

Soft do rolet jest tak napisany aby nie można załączyć 2 przekaźników jednocześnie.
Oczywiście musisz wgrać soft o nazwie rollershutter, ale dedykowany do sonoff-a
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
rrk
Posty: 23
Rejestracja: czw gru 15, 2016 9:38 am

sob sty 07, 2017 12:35 pm

a czy jest taki soft dostępny może już ?
ODPOWIEDZ