Sonoff DUAL

bromber23
Posty: 4
Rejestracja: śr gru 14, 2016 10:22 am

czw sty 19, 2017 10:49 pm

Delikatnie się przypominam w tym temacie :) i cierpliwie czekam.
A czy w dual i reszcie sonoff można dodać harmonogram programowania czasu wl/wyl
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7972
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 20, 2017 12:27 pm

Sprawa się trochę skomplikowała. Sterowanie przekaźnikami nie "leci" tam przez GPIO i muszę nad tym dłużej posiedzieć.
czaban
Posty: 2
Rejestracja: śr sty 04, 2017 10:05 pm

ndz lut 05, 2017 1:40 pm

witam, pisze własny FW do sonoff-dual ale może przyda się wam do supla
w sketch'u dostępne są takie metody

- setON(1) - włącza przekaźnik 1
- setON(2) - włącza przekaźnik 2
- setOFF(1) - wyłącza przekaźnik 1
- setOFF(2) - wyłącza przekaźnik 2
- setBothON() - włącza oba przekaźniki
- setBothOFF() - wyłącza oba przekaźniki

włączenie / wyłączenie jednego przekaźnika nie ma wpływu na drugi. Działają niezależnie.

https://github.com/tschaban/SONOFF-DUAL-snadpit
Lechu_
Posty: 162
Rejestracja: wt paź 11, 2016 5:41 pm

wt maja 02, 2017 6:24 pm

Witam
Czy w niedalekiej przyszłości powstanie soft do duala dla rolet z opcją zewnętrznego przełącznika sciennego?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7972
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt maja 02, 2017 6:35 pm

Nie z uwagi ma to, że dual nie zapewni procentowego otwarcia. ( nie wiemy czy ktoś nacisnął manualny przycisk). Dodatkowo można nam załączyć dwa przekaźniki jednocześnie co może spalić silnik.
Lechu_
Posty: 162
Rejestracja: wt paź 11, 2016 5:41 pm

wt maja 02, 2017 8:46 pm

Rozumiem, czyli tylko esp + moduł z dwoma przekaźnikami?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7972
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt maja 02, 2017 8:51 pm

Póki co tak
djmolo
Posty: 8
Rejestracja: wt paź 10, 2017 10:47 am

wt paź 17, 2017 10:53 am

Witam. Ruszy ten projekt ??
Chciał bym to zamontować w pokojach dzieci bo zapominają wyłączać światła. Chciał bym wykorzystując tradycyjne włączniki na ścianie a moduł nad sufitem bo mam taką możliwość.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1090
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt paź 17, 2017 10:58 am

Jest już działający soft dla DUAL'a
https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/m ... onoff_dual
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
djmolo
Posty: 8
Rejestracja: wt paź 10, 2017 10:47 am

wt paź 17, 2017 11:13 am

Dzięki . A używa ktoś z Was to ?? Fajna sprawa ?
ODPOWIEDZ