Sonoff DUAL

Awatar użytkownika
michael
Posty: 1138
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt paź 17, 2017 11:15 am

Używam, ale w innych celach. Światła w pokojach mam rozwiązane na Sonoff Touch i Zamelu ROW-01
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
leopold33
Posty: 26
Rejestracja: wt sty 03, 2017 8:37 am

pn paź 30, 2017 3:50 pm

Witam.
Szukam softu do sonoffa dual z obsługą sensora temperatury DS18b20.
Jeśli takowy istnieje to bardzo o niego proszę.

A druga sprawa która mnie nurtuje to wykorzystanie DUALA do rolet.
Zdaję sobie sprawę, iż problemem jest zagrożenie wciśnięcia dwóch przycisków naraz.
Gdybym jednak chciał na własne ryzyko spróbować, to co wrzucić do DUALa?
Espablo pisze:
pt sty 06, 2017 9:48 pm
Soft do rolet jest tak napisany aby nie można załączyć 2 przekaźników jednocześnie.
Oczywiście musisz wgrać soft o nazwie rollershutter, ale dedykowany do sonoff-a
Nie jestem pewien jak powyższe rozumieć..
bicker
Posty: 406
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

pt lis 03, 2017 6:28 am

Witam,
a czy obecny soft wspiera manualne przełączniki zamontowane w ścianie i gdzie je podpiąć, bo sam dual nie ma takowych ...
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1138
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt lis 03, 2017 6:47 am

bicker pisze:
pt lis 03, 2017 6:28 am
Witam,
a czy obecny soft wspiera manualne przełączniki zamontowane w ścianie i gdzie je podpiąć, bo sam dual nie ma takowych ...
Są wyprowadzenia na przyciski, ale dzwonkowe.
Załączniki
sonoff_dual_01.jpg
sonoff_dual_01.jpg (113.5 KiB) Przejrzano 1835 razy
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
bicker
Posty: 406
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

pt lis 03, 2017 9:31 am

michael pisze:
pt lis 03, 2017 6:47 am
bicker pisze:
pt lis 03, 2017 6:28 am
Witam,
a czy obecny soft wspiera manualne przełączniki zamontowane w ścianie i gdzie je podpiąć, bo sam dual nie ma takowych ...
Są wyprowadzenia na przyciski, ale dzwonkowe.
Ok. Dzięki wielkie
a czy soft to wspiera ??
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1138
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt lis 03, 2017 10:01 am

Nie podłączałem do niego przycisków, ale zakładam, że działa :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
bicker
Posty: 406
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

pt lis 03, 2017 10:19 am

jak tylko dojedzie to sprawdzę :)
leopold33
Posty: 26
Rejestracja: wt sty 03, 2017 8:37 am

sob lis 11, 2017 3:32 pm

bicker pisze:
pt lis 03, 2017 9:31 am
michael pisze:
pt lis 03, 2017 6:47 am
bicker pisze:
pt lis 03, 2017 6:28 am
Witam,
a czy obecny soft wspiera manualne przełączniki zamontowane w ścianie i gdzie je podpiąć, bo sam dual nie ma takowych ...
Są wyprowadzenia na przyciski, ale dzwonkowe.
Ok. Dzięki wielkie
a czy soft to wspiera ??
Sprawdziłem - wspiera.

Nadal poszukuję softu do sonoffa dual z obsługą sensora temperatury DS18b20.
leopold33
Posty: 26
Rejestracja: wt sty 03, 2017 8:37 am

wt lis 21, 2017 12:03 pm

Szanowni Koledzy.
Wszedłem w posiadanie sonoffa dual Ver. 1.0
Powiedzcie mi proszę jak wprowadzić do w tryb programowania?
Gdzie on ma GPIO0 ?
Z wersją duala 2.0 nie ma problemu.
Wersja 1.0 nie daje się w analogiczny sposób co Ver 2.0 wprowadzić ten tryb..

Załączyłem fotki obydwóch wersji.
Jak widać się różnią.
Załączniki
dual2.jpg
dual2.jpg (184.15 KiB) Przejrzano 1672 razy
dual1.jpg
dual1.jpg (222.18 KiB) Przejrzano 1672 razy
bicker
Posty: 406
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

wt lis 21, 2017 12:25 pm

dual Flash mode.jpg
dual Flash mode.jpg (364.54 KiB) Przejrzano 1664 razy
może ten rysunek pomoże ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”