Sonoff DUAL

User avatar
michael
Posts: 1011
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Oct 17, 2017 11:15 am

Używam, ale w innych celach. Światła w pokojach mam rozwiązane na Sonoff Touch i Zamelu ROW-01
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
leopold33
Posts: 26
Joined: Tue Jan 03, 2017 8:37 am

Mon Oct 30, 2017 3:50 pm

Witam.
Szukam softu do sonoffa dual z obsługą sensora temperatury DS18b20.
Jeśli takowy istnieje to bardzo o niego proszę.

A druga sprawa która mnie nurtuje to wykorzystanie DUALA do rolet.
Zdaję sobie sprawę, iż problemem jest zagrożenie wciśnięcia dwóch przycisków naraz.
Gdybym jednak chciał na własne ryzyko spróbować, to co wrzucić do DUALa?
Espablo wrote:
Fri Jan 06, 2017 9:48 pm
Soft do rolet jest tak napisany aby nie można załączyć 2 przekaźników jednocześnie.
Oczywiście musisz wgrać soft o nazwie rollershutter, ale dedykowany do sonoff-a
Nie jestem pewien jak powyższe rozumieć..
bicker
Posts: 345
Joined: Tue Feb 02, 2016 8:18 am

Fri Nov 03, 2017 6:28 am

Witam,
a czy obecny soft wspiera manualne przełączniki zamontowane w ścianie i gdzie je podpiąć, bo sam dual nie ma takowych ...
User avatar
michael
Posts: 1011
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Fri Nov 03, 2017 6:47 am

bicker wrote:
Fri Nov 03, 2017 6:28 am
Witam,
a czy obecny soft wspiera manualne przełączniki zamontowane w ścianie i gdzie je podpiąć, bo sam dual nie ma takowych ...
Są wyprowadzenia na przyciski, ale dzwonkowe.
Attachments
sonoff_dual_01.jpg
sonoff_dual_01.jpg (113.5 KiB) Viewed 1285 times
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
bicker
Posts: 345
Joined: Tue Feb 02, 2016 8:18 am

Fri Nov 03, 2017 9:31 am

michael wrote:
Fri Nov 03, 2017 6:47 am
bicker wrote:
Fri Nov 03, 2017 6:28 am
Witam,
a czy obecny soft wspiera manualne przełączniki zamontowane w ścianie i gdzie je podpiąć, bo sam dual nie ma takowych ...
Są wyprowadzenia na przyciski, ale dzwonkowe.
Ok. Dzięki wielkie
a czy soft to wspiera ??
User avatar
michael
Posts: 1011
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Fri Nov 03, 2017 10:01 am

Nie podłączałem do niego przycisków, ale zakładam, że działa :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
bicker
Posts: 345
Joined: Tue Feb 02, 2016 8:18 am

Fri Nov 03, 2017 10:19 am

jak tylko dojedzie to sprawdzę :)
leopold33
Posts: 26
Joined: Tue Jan 03, 2017 8:37 am

Sat Nov 11, 2017 3:32 pm

bicker wrote:
Fri Nov 03, 2017 9:31 am
michael wrote:
Fri Nov 03, 2017 6:47 am
bicker wrote:
Fri Nov 03, 2017 6:28 am
Witam,
a czy obecny soft wspiera manualne przełączniki zamontowane w ścianie i gdzie je podpiąć, bo sam dual nie ma takowych ...
Są wyprowadzenia na przyciski, ale dzwonkowe.
Ok. Dzięki wielkie
a czy soft to wspiera ??
Sprawdziłem - wspiera.

Nadal poszukuję softu do sonoffa dual z obsługą sensora temperatury DS18b20.
leopold33
Posts: 26
Joined: Tue Jan 03, 2017 8:37 am

Tue Nov 21, 2017 12:03 pm

Szanowni Koledzy.
Wszedłem w posiadanie sonoffa dual Ver. 1.0
Powiedzcie mi proszę jak wprowadzić do w tryb programowania?
Gdzie on ma GPIO0 ?
Z wersją duala 2.0 nie ma problemu.
Wersja 1.0 nie daje się w analogiczny sposób co Ver 2.0 wprowadzić ten tryb..

Załączyłem fotki obydwóch wersji.
Jak widać się różnią.
Attachments
dual2.jpg
dual2.jpg (184.15 KiB) Viewed 1122 times
dual1.jpg
dual1.jpg (222.18 KiB) Viewed 1122 times
bicker
Posts: 345
Joined: Tue Feb 02, 2016 8:18 am

Tue Nov 21, 2017 12:25 pm

dual Flash mode.jpg
dual Flash mode.jpg (364.54 KiB) Viewed 1114 times
może ten rysunek pomoże ...
Post Reply