Otwieranie furtki z elektrozaczepem

PuteR
Posts: 499
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Jan 19, 2019 9:58 am

Duch__ wrote:
Thu Jan 03, 2019 11:28 am
mój moduł SUPLA BUTTON z firmware obsługującym linki bezpośrednie.
Jest już taki firmware?
elmaya
Posts: 159
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Sat Jan 19, 2019 11:12 am

If you like my work please support it by buying me a cup of coffee :)
www.paypal.me/elmayasevilla
bukox
Posts: 29
Joined: Thu Jan 03, 2019 10:58 am

Wed Feb 06, 2019 3:35 pm

No więc zakupiłem moduł taki:
https://allegro.pl/oferta/przelacznik-n ... 7641846969
do którego został wgrany firmware Supli w wersji 2.7.2.

Niestety moduł jest widoczny jako Sonoff Basic i może działać tylko jako włącznik zasilania bądź światła. Pytanie czy to kwestia złego firmware czy może konfiguracji. Chodzi mi o to, aby furtkę otwierać nie na zasadzie włącznika światła (włączone/wyłączone) tylko na zasadzie przycisku (naciśnięty - włączone, puszczony - wyłączony). Nie potrzebuję czujnika otwarcia furtki a jedynie zmiany sposobu jej otwierania.zamykania.
wsosniak
Posts: 242
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Wed Feb 06, 2019 4:46 pm

bukox wrote:
Wed Feb 06, 2019 3:35 pm
No więc zakupiłem moduł taki:
https://allegro.pl/oferta/przelacznik-n ... 7641846969
do którego został wgrany firmware Supli w wersji 2.7.2.

Niestety moduł jest widoczny jako Sonoff Basic i może działać tylko jako włącznik zasilania bądź światła. Pytanie czy to kwestia złego firmware czy może konfiguracji. Chodzi mi o to, aby furtkę otwierać nie na zasadzie włącznika światła (włączone/wyłączone) tylko na zasadzie przycisku (naciśnięty - włączone, puszczony - wyłączony). Nie potrzebuję czujnika otwarcia furtki a jedynie zmiany sposobu jej otwierania.zamykania.
dobry soft wgrałeś (zakłądam ze to MULIBOARD z boardem SONOFF BASIC), tylko podczas konfiguracji zostawiłeś przyciski jako MONOSTABLE a powinny być BISTABLE żeby oprócz wyłącznika światła i zasilania , były też widoczne inne opcje (gate) . Pocztaj ten wątek od tego miejsca:
viewtopic.php?p=35671#p35671
bukox
Posts: 29
Joined: Thu Jan 03, 2019 10:58 am

Wed Feb 06, 2019 4:57 pm

Faktycznie robiłem podobnie ale nie wyłączyłem rejestracji i nie wywaliłem już dodanego urządzenia. Jedna różnica jest taka, że Button_1 niezależnie od ustawienia typu zawsze jest mono. Dzięki wielkie.
Post Reply