Problem z dodaniem drugiego urządzenia sonoff

Albert
Posty: 59
Rejestracja: pt sty 04, 2019 8:32 pm
Lokalizacja: Chełm

pt sty 04, 2019 9:08 pm

Witajcie.

Mam na imię Albert.

Potrzebuję pomocy. Dziś dodałem pierwsze urządzenie do chmury - przerobionego 1-kanałowego sonoffa, skonfugurowałem go do pracy z bramą wjazdową (działa sterowanie głosem itd).

Kupiłem też nowszego sonoffa dual r2 z softem 2.5.3 by@Zybi. W aplikacji supla wybieram kreator dodawania nowego urządzenia, klikam dalej i podaję dane mojego domowego wifi i hasło. Klikam dalej. Appka pyta mnie czu nowe urządzenie jest w trybie konfiguracji (przytrzymuję na nim kilka sek przycisk i niebieska dioda zaczyna szybko migać). klikam ok wyszukuje chwilę i mam komunikat, że konfiguracja urządzenia zakończona powodzenie (mam dane urządzenia itd). Ale ale....w aplikacji ani na kompie w chmurze nie mam tego urządzenia - \zadnych nowych kanałów....czy jakiś magik może mi coś pomóc?

Dodam, że po zakończeniu konfiguracji w linijce POPRZEDNI STATUS, mam albo USER CONFLICT! albo teraz miałem znów DOMAIN NOT FOUND

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt sty 04, 2019 9:22 pm

Może masz ten sam problem co kilku kolegów z forum, którzy kupili moduły na allegro z wgranym softem. Sprzedający dla "testu" zarejestrował tego sonoffa w supla-cloud i zapomniał go usunąć. Poproś sprzedającego o usunięcie modułu z supla-cloud.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Albert
Posty: 59
Rejestracja: pt sty 04, 2019 8:32 pm
Lokalizacja: Chełm

pt sty 04, 2019 9:28 pm

Chyba o to właśnie chodzi. Dzwoniłem do typa ale nie czail o czym mowie. A mam komunikat USER CONFLICT...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt sty 04, 2019 9:35 pm

Na allegro jest pełno takich co sprzedają sonoffy z wgranym softem.
Jeśli sprzedający nie zna tematu to potem klient ma problem a @pzygmunt ma milion telefonów i emaili na skrzynce z reklamacjami.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt sty 04, 2019 9:38 pm

Albert pisze:
pt sty 04, 2019 9:28 pm
Chyba o to właśnie chodzi. Dzwoniłem do typa ale nie czail o czym mowie. A mam komunikat USER CONFLICT...
Może wstaw screena z aukcji - ku przestrodze...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt sty 04, 2019 9:43 pm

A najgorsze, że to jest soft @Zybiego. I jak tu nie mieć mu za złe, że skasował kompilacje robione przez siebie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Albert
Posty: 59
Rejestracja: pt sty 04, 2019 8:32 pm
Lokalizacja: Chełm

pt sty 04, 2019 9:49 pm

Tego duala r2 kupilem na stronce poza allegro... narazie nie chcę zamieszania robic, dopóki mi nie rozwiążą problemu. Moze będą ok..
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1230
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt sty 04, 2019 11:51 pm

Espablo pisze:
pt sty 04, 2019 9:43 pm
A najgorsze, że to jest soft @Zybiego. I jak tu nie mieć mu za złe, że skasował kompilacje robione przez siebie.
Ja tam wszystkie jego cudeńka bez Id na priv wcześniej zdownloadowałem. W razie co mam. Ale niestety bez jego zgody nie udostępnię.

Na sofcie @Zybi i mojej płytce 4x przekaźnik +dallas+ skrypty @fracz chodzi moje akwarium 300 lytry.
akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

sob sty 05, 2019 8:01 am

Chyba warto podać gdzie kupiłeś, jakby nie patrzeć użyli jego utworu w celu zarobkowym.
Albert
Posty: 59
Rejestracja: pt sty 04, 2019 8:32 pm
Lokalizacja: Chełm

sob sty 05, 2019 9:29 am

Dzwoniłem do gościa i usilnie twierdzi że nie sprzedaliby mi używanego sprzętu i ze cos źle robię... nosz kurna

Generalnie da się cos z tym zrobić czy musze im odsyłać?
Chybaze jakaś dobra dusza poświęciłaby mi wieczorem moment i pomogla to zrobić. Moze ja tępy jestem i robię cos źle..
ODPOWIEDZ