Problem z dodaniem drugiego urządzenia sonoff

Albert
Posts: 12
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm

Fri Jan 04, 2019 9:08 pm

Witajcie.

Mam na imię Albert.

Potrzebuję pomocy. Dziś dodałem pierwsze urządzenie do chmury - przerobionego 1-kanałowego sonoffa, skonfugurowałem go do pracy z bramą wjazdową (działa sterowanie głosem itd).

Kupiłem też nowszego sonoffa dual r2 z softem 2.5.3 by@Zybi. W aplikacji supla wybieram kreator dodawania nowego urządzenia, klikam dalej i podaję dane mojego domowego wifi i hasło. Klikam dalej. Appka pyta mnie czu nowe urządzenie jest w trybie konfiguracji (przytrzymuję na nim kilka sek przycisk i niebieska dioda zaczyna szybko migać). klikam ok wyszukuje chwilę i mam komunikat, że konfiguracja urządzenia zakończona powodzenie (mam dane urządzenia itd). Ale ale....w aplikacji ani na kompie w chmurze nie mam tego urządzenia - \zadnych nowych kanałów....czy jakiś magik może mi coś pomóc?

Dodam, że po zakończeniu konfiguracji w linijce POPRZEDNI STATUS, mam albo USER CONFLICT! albo teraz miałem znów DOMAIN NOT FOUND

Pozdrawiam serdecznie
User avatar
Espablo
Posts: 1344
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Jan 04, 2019 9:22 pm

Może masz ten sam problem co kilku kolegów z forum, którzy kupili moduły na allegro z wgranym softem. Sprzedający dla "testu" zarejestrował tego sonoffa w supla-cloud i zapomniał go usunąć. Poproś sprzedającego o usunięcie modułu z supla-cloud.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Albert
Posts: 12
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm

Fri Jan 04, 2019 9:28 pm

Chyba o to właśnie chodzi. Dzwoniłem do typa ale nie czail o czym mowie. A mam komunikat USER CONFLICT...
User avatar
Espablo
Posts: 1344
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Jan 04, 2019 9:35 pm

Na allegro jest pełno takich co sprzedają sonoffy z wgranym softem.
Jeśli sprzedający nie zna tematu to potem klient ma problem a @pzygmunt ma milion telefonów i emaili na skrzynce z reklamacjami.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
slawek
Posts: 2075
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri Jan 04, 2019 9:38 pm

Albert wrote:
Fri Jan 04, 2019 9:28 pm
Chyba o to właśnie chodzi. Dzwoniłem do typa ale nie czail o czym mowie. A mam komunikat USER CONFLICT...
Może wstaw screena z aukcji - ku przestrodze...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Espablo
Posts: 1344
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Jan 04, 2019 9:43 pm

A najgorsze, że to jest soft @Zybiego. I jak tu nie mieć mu za złe, że skasował kompilacje robione przez siebie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Albert
Posts: 12
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm

Fri Jan 04, 2019 9:49 pm

Tego duala r2 kupilem na stronce poza allegro... narazie nie chcę zamieszania robic, dopóki mi nie rozwiążą problemu. Moze będą ok..
User avatar
QLQ
Posts: 435
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Fri Jan 04, 2019 11:51 pm

Espablo wrote:
Fri Jan 04, 2019 9:43 pm
A najgorsze, że to jest soft @Zybiego. I jak tu nie mieć mu za złe, że skasował kompilacje robione przez siebie.
Ja tam wszystkie jego cudeńka bez Id na priv wcześniej zdownloadowałem. W razie co mam. Ale niestety bez jego zgody nie udostępnię.

Na sofcie @Zybi i mojej płytce 4x przekaźnik +dallas+ skrypty @fracz chodzi moje akwarium 300 lytry.
akir
Posts: 73
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Sat Jan 05, 2019 8:01 am

Chyba warto podać gdzie kupiłeś, jakby nie patrzeć użyli jego utworu w celu zarobkowym.
Albert
Posts: 12
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm

Sat Jan 05, 2019 9:29 am

Dzwoniłem do gościa i usilnie twierdzi że nie sprzedaliby mi używanego sprzętu i ze cos źle robię... nosz kurna

Generalnie da się cos z tym zrobić czy musze im odsyłać?
Chybaze jakaś dobra dusza poświęciłaby mi wieczorem moment i pomogla to zrobić. Moze ja tępy jestem i robię cos źle..
Post Reply