Arduino i komunikacja z serwisem Supla

Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz gru 18, 2016 5:50 pm

Niestety za efekt nie gwarantuję... ja tylko "teoretyzuję"
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Paul_Sz
Posty: 33
Rejestracja: śr paź 19, 2016 8:23 pm

ndz gru 18, 2016 5:58 pm

Jasne, ale i tak dziękuję za pomysł!
SebiCo
Posty: 29
Rejestracja: wt mar 01, 2016 9:49 am

pn gru 19, 2016 9:30 am

Spróbuj tego, u mnie pomogło
Paul_Sz
Posty: 33
Rejestracja: śr paź 19, 2016 8:23 pm

pn gru 19, 2016 10:10 am

Dzięki wielkie za info! ;)
Paul_Sz
Posty: 33
Rejestracja: śr paź 19, 2016 8:23 pm

pn gru 19, 2016 7:18 pm

Witam,

Właśnie przetestowałem rozwiązanie z kondensatorem 100μF - wszystko śmiga aż miło, układ wstaje z minimalnym (prawie nie zauważalnym) opóźnieniem i wszystko po zaniku napięcia samo wraca do normy. Polecam rozwiązanie.

SebiCo jeszcze raz dziękuję za wskazanie właściwego kierunku i rozwiązanie problemu!

Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt gru 20, 2016 9:21 am

Paul_Sz pisze:Witam,

Właśnie przetestowałem rozwiązanie z kondensatorem 100μF - wszystko śmiga aż miło, układ wstaje z minimalnym (prawie nie zauważalnym) opóźnieniem i wszystko po zaniku napięcia samo wraca do normy. Polecam rozwiązanie.

SebiCo jeszcze raz dziękuję za wskazanie właściwego kierunku i rozwiązanie problemu!

Pozdrawiam
Paweł
Sprawdzałeś czy można teraz wgrać nowy sketch? Dodanie kondensatora powoduje właśnie takie problemy.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
SebiCo
Posty: 29
Rejestracja: wt mar 01, 2016 9:49 am

wt gru 20, 2016 9:53 am

U mnie programuje się bez problemu, ale gdyby nawet to na czas programowania zawsze można odłączyć shielda.
Paul_Sz
Posty: 33
Rejestracja: śr paź 19, 2016 8:23 pm

wt gru 20, 2016 12:01 pm

Nie miałem potrzeby, ponieważ wszystkie kanały mam poprawnie zdefiniowane, ale nawet jeśli trzeba będzie zmienić program to kondensator mam dołożony do shield'a więc bez problemu go zdemontuję a po wgraniu programu z powrotem założę.

Pozdrawiam
Paweł
ODPOWIEDZ