Identyfikatory dostępu.

AdamT
Posty: 93
Rejestracja: ndz sty 06, 2019 9:42 am
Lokalizacja: Kraków

czw sty 24, 2019 9:27 pm

pzygmunt pisze:
czw sty 24, 2019 9:21 pm
Źle spiąłeś lokalizacje z identyfikatorami dostępu.
Możliwe, czy mogę podać konto na priv w celu sprawdzenia - nie ma pośpiechu.

Adam
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7955
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw sty 24, 2019 9:34 pm

Ok, ale sprawdze to dopiero jutro
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7955
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 25, 2019 10:20 am

Dwa smartfony masz przypisane do tego samego identyfikatora dostępu.
Trzeci ma swój identyfikator.
AdamT
Posty: 93
Rejestracja: ndz sty 06, 2019 9:42 am
Lokalizacja: Kraków

pt sty 25, 2019 11:18 am

Tak ma być.
Muszę zarejestrować jeszcze telefon i tablet.
Po zalogowaniu się telefonu przez konto główne urządzenie rejestruje się bez problemu.
Problem jest tylko z przypisaniem telefonu do identyfikatora dostępu.
Wykonywałem na dwa sposoby :
1. Zakładka smartfony - przypisz identyfikator dostępu -zapisz - wyskakuje okienko "sukces"
2. Zakładka identyfikator dostępu - aplikacje klienckie - przypisz - zapisz zmiany - wyskakuje okienko "sukces"

Pomimo tego po zalogowaniu się telefonu uzyskuje dostęp do wszystkich lokalizacji i zakładce smartfony identyfikator dostępu zmienia się na ten główny.
Telefon z tego konta "ROGER" działa inaczej - tak jak chcę -bo utworzyłem dla niego nowe konto a potem zalogowałem się na konto główne zmieniając tylko hasło - to odczytane z jego identyfikatora dostępu.
Proponuję dodać na chwilę telefon i przypisać mu wolny identyfikator dostępu. Może to pokaże w czym problem.

Adam
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7955
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 25, 2019 11:28 am

W telefonie jest ustawiony identyfikator czy email ?
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1036
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt sty 25, 2019 11:31 am

Nie wiem jak to na oficjalnym cloud, ale na własnej instancji ja to robiłem na smartfonach poprzez ustawienia zaawansowane.
Wtedy podaje ID i hasło utworzonego wcześniej identyfikatora dostępu w Cloud dla osoby z ograniczeniami.
Smartfon rejestruje się wtedy z właściwym identyfikatorem dostępu.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
AdamT
Posty: 93
Rejestracja: ndz sty 06, 2019 9:42 am
Lokalizacja: Kraków

pt sty 25, 2019 11:32 am

Email z głównego konta.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7955
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 25, 2019 11:43 am

Email ma zostać.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

pt sty 25, 2019 2:59 pm

Ja musze robic tak samo jak lesny ID i haslo utworzonego identyfikatora bo na samym meilu nie dziala
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7955
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 25, 2019 3:18 pm

Ale to nic nie zmienia.
ODPOWIEDZ