Zmiana domyślnej lokalizacji.

Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 490
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pt lut 01, 2019 12:52 pm

Czy jest możliwość zmiany domyślnej lokalizacji, do której przypisują się nowe urządzenia - w cloudzie Rozpocznij tutaj -> supla-dev?
Kiedyś mi to nie przeszkadzało, ale w miarę rozwoju Supli chciałbym, aby urządzenia przed przeniesieniem do docelowej lokalizacji, zgłaszały się gdzie indziej.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x Shelly 1v3, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Dunay
Posty: 71
Rejestracja: czw sty 04, 2018 7:39 pm

pt lut 01, 2019 1:00 pm

A nie możesz z domyślnej zrobić tą docelową co chcesz?
flowerek
Posty: 108
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

pt lut 01, 2019 1:03 pm

popieram :)
też mnie to irytuje...szczególnie ze jeśli dobrze pamiętam to mimo zmiany i tak gdzieś tam później pokazuje "pierwotną" lokalizację
w każdym razie parę razy mnie to zmyliło i zirytowało
ale uznałem ze są ważniejsze rzeczy na które czekam w projekcie (powiadomienia w aplikacji, logika, widzety)
wiec może potraktujmy to jako temat na przyszłość...przy okazji...żeby nie przedłużać ważniejszych tematów
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 490
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pt lut 01, 2019 1:27 pm

Dunay pisze:
pt lut 01, 2019 1:00 pm
A nie możesz z domyślnej zrobić tą docelową co chcesz?
Jeszcze mogę, bo jestem o tyle w komfortowej sytuacji, że nie mam w niej dużo urządzeń. Ale gdybym ich tam miał dużo więcej, to musiałbym każde przenosić do innej lokalizacji. Jeśli zmiana domyślnej lokalizacji, to np. prosta zmiana ID lokalizacji gdzieś w ustawieniach mojego konta przez @pzygmunt to jest to dużo wygodniejsze, niż przenoszenie wszystkiego.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x Shelly 1v3, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1915
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt lut 01, 2019 1:51 pm

Ja tą główną - domyślną lokalizację mam opisaną jako NOWE i nic tam nie mam dopiero jak dodaje nowe urządzenie to wtedy pojawia się w aplikacji jako pierwsza i nie mieszają się wtedy przełączniki ze starymi.
Ale jak już wgrywam swój soft lub konfiguruję moduł przez www to staram się wpisać dane do konkretnej lokalizacji docelowej.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 977
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt lut 01, 2019 2:05 pm

wojtas567 pisze:
pt lut 01, 2019 1:51 pm
Ja tą główną - domyślną lokalizację mam opisaną jako NOWE
Ja też tak zrobiłem, tyle że nazwałem ją '.Testy'.
W apce jest na samej górze a w chmurze po zarejestrowaniu wszystkie testowane moduły/softy trafiają właśnie tam.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 490
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pt lut 01, 2019 8:44 pm

wojtas567 pisze:
pt lut 01, 2019 1:51 pm
Ja tą główną - domyślną lokalizację mam opisaną jako NOWE i nic tam nie mam dopiero jak dodaje nowe urządzenie to wtedy pojawia się w aplikacji jako pierwsza i nie mieszają się wtedy przełączniki ze starymi.
I to chyba będzie najprostsze rozwiązanie. Zamienię lokalizacje.
BTW. Fajnie widać rozwój projektu, kiedy moje pierwsze lokalizacje mają ID w okolicy 2xx, a nowe dostaje z ID 18xx :)
wojtas567 pisze:
pt lut 01, 2019 1:51 pm
Ale jak już wgrywam swój soft lub konfiguruję moduł przez www to staram się wpisać dane do konkretnej lokalizacji docelowej.
Też tak robiłem przedtem, ale od kiedy w nowych softach rejestracja jest przez e-mail, nie masz możliwości wpisania lokalizacji od razu.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x Shelly 1v3, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

wt maja 21, 2019 7:06 am

A jak zmienić lokalizację urządzenia bo kombinuje i nie mogę przenieś
procekms89
Posty: 72
Rejestracja: czw cze 28, 2018 4:21 am

wt maja 21, 2019 7:33 am

Arek.kandula pisze:
wt maja 21, 2019 7:06 am
A jak zmienić lokalizację urządzenia bo kombinuje i nie mogę przenieś
"Moja Supla"->Urządzenie->Lokalizacja
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

wt maja 21, 2019 7:39 am

I co dalej
ODPOWIEDZ