Zmiana domyślnej lokalizacji.

User avatar
Lucas
Posts: 413
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Fri Feb 01, 2019 12:52 pm

Czy jest możliwość zmiany domyślnej lokalizacji, do której przypisują się nowe urządzenia - w cloudzie Rozpocznij tutaj -> supla-dev?
Kiedyś mi to nie przeszkadzało, ale w miarę rozwoju Supli chciałbym, aby urządzenia przed przeniesieniem do docelowej lokalizacji, zgłaszały się gdzie indziej.
Dunay
Posts: 70
Joined: Thu Jan 04, 2018 7:39 pm

Fri Feb 01, 2019 1:00 pm

A nie możesz z domyślnej zrobić tą docelową co chcesz?
flowerek
Posts: 105
Joined: Tue Mar 06, 2018 2:24 pm

Fri Feb 01, 2019 1:03 pm

popieram :)
też mnie to irytuje...szczególnie ze jeśli dobrze pamiętam to mimo zmiany i tak gdzieś tam później pokazuje "pierwotną" lokalizację
w każdym razie parę razy mnie to zmyliło i zirytowało
ale uznałem ze są ważniejsze rzeczy na które czekam w projekcie (powiadomienia w aplikacji, logika, widzety)
wiec może potraktujmy to jako temat na przyszłość...przy okazji...żeby nie przedłużać ważniejszych tematów
User avatar
Lucas
Posts: 413
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Fri Feb 01, 2019 1:27 pm

Dunay wrote:
Fri Feb 01, 2019 1:00 pm
A nie możesz z domyślnej zrobić tą docelową co chcesz?
Jeszcze mogę, bo jestem o tyle w komfortowej sytuacji, że nie mam w niej dużo urządzeń. Ale gdybym ich tam miał dużo więcej, to musiałbym każde przenosić do innej lokalizacji. Jeśli zmiana domyślnej lokalizacji, to np. prosta zmiana ID lokalizacji gdzieś w ustawieniach mojego konta przez @pzygmunt to jest to dużo wygodniejsze, niż przenoszenie wszystkiego.
User avatar
wojtas567
Posts: 1763
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Feb 01, 2019 1:51 pm

Ja tą główną - domyślną lokalizację mam opisaną jako NOWE i nic tam nie mam dopiero jak dodaje nowe urządzenie to wtedy pojawia się w aplikacji jako pierwsza i nie mieszają się wtedy przełączniki ze starymi.
Ale jak już wgrywam swój soft lub konfiguruję moduł przez www to staram się wpisać dane do konkretnej lokalizacji docelowej.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
lesny8
Posts: 745
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Fri Feb 01, 2019 2:05 pm

wojtas567 wrote:
Fri Feb 01, 2019 1:51 pm
Ja tą główną - domyślną lokalizację mam opisaną jako NOWE
Ja też tak zrobiłem, tyle że nazwałem ją '.Testy'.
W apce jest na samej górze a w chmurze po zarejestrowaniu wszystkie testowane moduły/softy trafiają właśnie tam.
User avatar
Lucas
Posts: 413
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Fri Feb 01, 2019 8:44 pm

wojtas567 wrote:
Fri Feb 01, 2019 1:51 pm
Ja tą główną - domyślną lokalizację mam opisaną jako NOWE i nic tam nie mam dopiero jak dodaje nowe urządzenie to wtedy pojawia się w aplikacji jako pierwsza i nie mieszają się wtedy przełączniki ze starymi.
I to chyba będzie najprostsze rozwiązanie. Zamienię lokalizacje.
BTW. Fajnie widać rozwój projektu, kiedy moje pierwsze lokalizacje mają ID w okolicy 2xx, a nowe dostaje z ID 18xx :)
wojtas567 wrote:
Fri Feb 01, 2019 1:51 pm
Ale jak już wgrywam swój soft lub konfiguruję moduł przez www to staram się wpisać dane do konkretnej lokalizacji docelowej.
Też tak robiłem przedtem, ale od kiedy w nowych softach rejestracja jest przez e-mail, nie masz możliwości wpisania lokalizacji od razu.
Arek.kandula
Posts: 276
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Tue May 21, 2019 7:06 am

A jak zmienić lokalizację urządzenia bo kombinuje i nie mogę przenieś
procekms89
Posts: 66
Joined: Thu Jun 28, 2018 4:21 am

Tue May 21, 2019 7:33 am

Arek.kandula wrote:
Tue May 21, 2019 7:06 am
A jak zmienić lokalizację urządzenia bo kombinuje i nie mogę przenieś
"Moja Supla"->Urządzenie->Lokalizacja
Arek.kandula
Posts: 276
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Tue May 21, 2019 7:39 am

I co dalej
Post Reply