Sonof touch T1 R2 EU gpio

jackb74
Posty: 3
Rejestracja: wt lut 12, 2019 8:16 am

wt lut 12, 2019 8:25 am

Proszę o pomoc w którym miejscu znajduje się gpio na tym sonoffie.


Obrazek
Benon
Posty: 38
Rejestracja: wt sty 15, 2019 8:17 am

wt lut 12, 2019 7:51 pm

Obrazek się nie ładuje.
jackb74
Posty: 3
Rejestracja: wt lut 12, 2019 8:16 am

czw lut 14, 2019 6:47 am

soren
Posty: 151
Rejestracja: pn cze 04, 2018 7:36 am

pt lut 15, 2019 1:10 pm

Nie otwiera sie. Ale wystarczy wziąść multimetr i znaleźć sobie wyprowadzenie.
jackb74
Posty: 3
Rejestracja: wt lut 12, 2019 8:16 am

sob lut 16, 2019 12:58 pm

Teraz powinie już być widoczny obrazek.

https://iv.pl/images/82070757116086373407.jpg
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 302
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

sob lut 16, 2019 1:54 pm

jackb74 pisze:
wt lut 12, 2019 8:25 am
Proszę o pomoc w którym miejscu znajduje się gpio na tym sonoffie.


Obrazek
Gpio0 masz na R19 od strony procka, gpio1 TX, gpio3 RX, gpio2 LOG.
Awatar użytkownika
pilcu
Posty: 140
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:49 am
Lokalizacja: Wrocław

pn lut 18, 2019 6:40 pm

Piszę w tym temacie żeby nie zakładać nowego, bo mój temat dotyczy Sonoff Touch w nowej wersji.

Wgrałem Multiboard, włącznik działa z poziomu apki, łączy się normalnie itp.
Mój problem jest taki, że słabo reaguje dotyk w tym przełączniku i tu moje pytanie, czy ktoś miał taki problem?
Dotyk działa ale nie "dotykowo" a "przyciskowo", tzn trzeba mocno przycisnąć aby zareagował.
Jest jakiś sposób aby zwiększyć czułość dotyku?
zokopian
Posty: 57
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

pn lut 18, 2019 6:51 pm

Te nowe wersje chyba tak mają. U mnie starsza wersja tak samo lepiej reaguje na dotyk.
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
Awatar użytkownika
pilcu
Posty: 140
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:49 am
Lokalizacja: Wrocław

pn lut 18, 2019 7:20 pm

Po "milionie" prób włączenia i wyłączenia, doszedłem do wniosku, że dotyk reaguje nawet na lekkie dotknięcie tyle że musimy "przytrzymać" palec chwilkę dłużej a nie tylko go "pacnąć".
ODPOWIEDZ