Shelly1 v3 problem z połączeniem

rychta1990
Posty: 5
Rejestracja: śr lut 13, 2019 5:57 pm

śr lut 13, 2019 6:01 pm

Witam.
Odebrałem dzisiaj swoje pierwsze urządzonko o nazwie Shelly1 v3 i już na starcie mam problemy. Urządzenie po podłączeniu zasilania nie tworzy sieci wi-fi aby je skonfigurować? Co może być problemem? Jestem nowy na forum więc proszę o czytelne wskazówki :)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7974
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 13, 2019 6:19 pm

Czy na pokładzie jest Supla ?
rychta1990
Posty: 5
Rejestracja: śr lut 13, 2019 5:57 pm

śr lut 13, 2019 6:42 pm

Ciężko mi powiedzieć ponieważ urządzenie kupiłem jako nowe. W opisie aukcji na której je kupowałem nie było takich informacji
zokopian
Posty: 59
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

śr lut 13, 2019 6:51 pm

W instrukcji masz napisane jak wprowadzić moduł w tryb konfiguracji.

" In case the Device has not created its’
own AP WiFi network with SSID like shelly1-
35FA58, please check if the Device is connected accordingly
to the Instalation Instructions. If you still do not see an active WiFi network with SSID like shelly1-35FA58, or you want
to add the Device to another Wi-Fi network, reset the Device.
If the Device has been powered on, you have to restart by
powering it off and on again. After turning the power on, you
have one minute to press 5 consecutive times the button/
switch connected SW. You have to hear the Relay trigger itself. After the trigger sound, Shelly should return to AP
Mode. If not, please repeat or contact our customer support
at: support@Shelly.cloud"
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
rychta1990
Posty: 5
Rejestracja: śr lut 13, 2019 5:57 pm

śr lut 13, 2019 6:59 pm

A jak zrobić reset urządenia?
rychta1990
Posty: 5
Rejestracja: śr lut 13, 2019 5:57 pm

śr lut 13, 2019 7:05 pm

Reset urządzenia pomógł :D dzięki za pomoc
rychta1990
Posty: 5
Rejestracja: śr lut 13, 2019 5:57 pm

śr lut 13, 2019 8:09 pm

Pojawił się kolejny problem, jak mogę zmienić adres IP urządzenia? Podczas logowania się do mojej sieci Wi-fi zmieniam adres IP ale potem nie mogę sie na niego zalogować.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7974
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 13, 2019 8:28 pm

To nie to forum. Jeżeli masz tam oryginalny firmware to pisz na forum producenta.
bukox
Posty: 70
Rejestracja: czw sty 03, 2019 10:58 am

śr mar 20, 2019 6:44 pm

Mam 2 sztuki Shelly 1 ale w obu został ustawiony moduł na sonoff basic i nie działa podłączony fizyczny włącznik. Nie da się ich zresetować aby zmienić konfigurację na właściwą bo jedyny sposób resetu to 10-krotne naciśnięcie fizycznego włącznika a ten nie działa. Czy jest jakiś sposób poza ponownym wgraniem softu na zmianę ustawienia typu modułu na właściwy czyli shelly 1 albo przejście z tryb konfiguracji?
6 x Shelly1 | 8 x Sonoff Basic | 2 x Sonoff TH10 | 1 x Sonoff TH16 | 7 x Zamel SRW-01 | 1 x Zamel SBW-01
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 303
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

śr mar 20, 2019 8:15 pm

bukox pisze:
śr mar 20, 2019 6:44 pm
Mam 2 sztuki Shelly 1 ale w obu został ustawiony moduł na sonoff basic i nie działa podłączony fizyczny włącznik. Nie da się ich zresetować aby zmienić konfigurację na właściwą bo jedyny sposób resetu to 10-krotne naciśnięcie fizycznego włącznika a ten nie działa. Czy jest jakiś sposób poza ponownym wgraniem softu na zmianę ustawienia typu modułu na właściwy czyli shelly 1 albo przejście z tryb konfiguracji?
Jaki soft jest wgrany?
Wgraj multiboard ustaw na shelly 1 i będzie działać.
ODPOWIEDZ