Touch 2 roller shutter

akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

ndz lut 24, 2019 7:43 pm

Czy tylko na sofcie incan easy można zmusić do działania sonoff touch 2 przyciski w trybie rolety?
Jeśli tak to ustawienia to:
Button 1 gpio0
Bitton 2 gpio9
Relay 1 gpio12
Relay 2 gpio5
Tryb mono stabilny dla obu przycisków
Czy na tych ustawieniach powinno działać?
akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

pn lut 25, 2019 2:26 pm

Skonfigurowalem incan easy i takie klocki się dzieją. To problem ze supla? Kilka dni temu działało wszystko dobrze teraz wgrałem do dwóch i nie da się sterować roletami https://youtu.be/rgnpxOfc2xY
owca9519
Posty: 42
Rejestracja: pn lut 11, 2019 10:56 pm

pn lut 25, 2019 3:19 pm

Podobne zjawisko pojawia się u mnie na SONOFF-ie dual R2 tak jakby pamięci brakowało czy coś :/
akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

wt lut 26, 2019 5:00 am

No ale przecież to działało, to co obraziło się... Proszę o pomoc w temacie
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lut 26, 2019 9:04 am

Moduł ma problemy z komunikacją WiFi w momencie gdy silnik rolety pracuje.
owca9519
Posty: 42
Rejestracja: pn lut 11, 2019 10:56 pm

wt lut 26, 2019 1:34 pm

Aaa to wiele wyjaśnia jakieś zabezpieczenie przed tym ?
owca9519
Posty: 42
Rejestracja: pn lut 11, 2019 10:56 pm

wt lut 26, 2019 1:47 pm

Hmm a jakby zastosować kondensator przeciwzakłóceniowy ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lut 26, 2019 3:26 pm

Obsługa rolet sprzętowo to trudna sprawa. Zamel pracował nad swoim produktem wiele miesięcy. Jak trafisz na silnik który sieje po sieci to kiepskiej jakości elektronika sobie z tym nie poradzi.
akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

wt lut 26, 2019 4:51 pm

Tylko ja nie podłączyłem go do niczego, leży na stole w obudowie ;].
owca9519
Posty: 42
Rejestracja: pn lut 11, 2019 10:56 pm

wt lut 26, 2019 7:40 pm

pzygmunt pisze:
wt lut 26, 2019 3:26 pm
Obsługa rolet sprzętowo to trudna sprawa. Zamel pracował nad swoim produktem wiele miesięcy. Jak trafisz na silnik który sieje po sieci to kiepskiej jakości elektronika sobie z tym nie poradzi.
pzygmunt warto próbować może kiedyś się uda :lol: najwyżej skoczę do Zamelu spytać co jest nie tak w końcu mam 10 metrów do nich :P
ODPOWIEDZ