Touch 2 roller shutter

akir
Posts: 111
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Sun Feb 24, 2019 7:43 pm

Czy tylko na sofcie incan easy można zmusić do działania sonoff touch 2 przyciski w trybie rolety?
Jeśli tak to ustawienia to:
Button 1 gpio0
Bitton 2 gpio9
Relay 1 gpio12
Relay 2 gpio5
Tryb mono stabilny dla obu przycisków
Czy na tych ustawieniach powinno działać?
akir
Posts: 111
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Mon Feb 25, 2019 2:26 pm

Skonfigurowalem incan easy i takie klocki się dzieją. To problem ze supla? Kilka dni temu działało wszystko dobrze teraz wgrałem do dwóch i nie da się sterować roletami https://youtu.be/rgnpxOfc2xY
owca9519
Posts: 40
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:56 pm

Mon Feb 25, 2019 3:19 pm

Podobne zjawisko pojawia się u mnie na SONOFF-ie dual R2 tak jakby pamięci brakowało czy coś :/
akir
Posts: 111
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Tue Feb 26, 2019 5:00 am

No ale przecież to działało, to co obraziło się... Proszę o pomoc w temacie
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Feb 26, 2019 9:04 am

Moduł ma problemy z komunikacją WiFi w momencie gdy silnik rolety pracuje.
owca9519
Posts: 40
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:56 pm

Tue Feb 26, 2019 1:34 pm

Aaa to wiele wyjaśnia jakieś zabezpieczenie przed tym ?
owca9519
Posts: 40
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:56 pm

Tue Feb 26, 2019 1:47 pm

Hmm a jakby zastosować kondensator przeciwzakłóceniowy ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Feb 26, 2019 3:26 pm

Obsługa rolet sprzętowo to trudna sprawa. Zamel pracował nad swoim produktem wiele miesięcy. Jak trafisz na silnik który sieje po sieci to kiepskiej jakości elektronika sobie z tym nie poradzi.
akir
Posts: 111
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Tue Feb 26, 2019 4:51 pm

Tylko ja nie podłączyłem go do niczego, leży na stole w obudowie ;].
owca9519
Posts: 40
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:56 pm

Tue Feb 26, 2019 7:40 pm

pzygmunt wrote:
Tue Feb 26, 2019 3:26 pm
Obsługa rolet sprzętowo to trudna sprawa. Zamel pracował nad swoim produktem wiele miesięcy. Jak trafisz na silnik który sieje po sieci to kiepskiej jakości elektronika sobie z tym nie poradzi.
pzygmunt warto próbować może kiedyś się uda :lol: najwyżej skoczę do Zamelu spytać co jest nie tak w końcu mam 10 metrów do nich :P
Post Reply