Sonoff BASIC - poszukiwany soft

Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 758
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

śr lut 27, 2019 9:31 am

Witam poszukuje softu do Sonoff BASIC tej starszej wersji. Zależy mi na zwykłym przełączaniu przekaźnika, ale żeby dioda na sonofie informowała o jego stanie (włączony/wyłączony), oraz możliwości podłączenia zewnętrznego przycisku monostabilnego, a jeśli była by możliwość podpięcia pod jakiś pin dodatkowej diody która spełnia by taka sama funkcje jak ta oryginalna to już w ogóle bajka. Ma może ktoś coś takiego?
Ostatnio zmieniony śr lut 27, 2019 11:44 am przez PuteR, łącznie zmieniany 1 raz.
owca9519
Posty: 42
Rejestracja: pn lut 11, 2019 10:56 pm

śr lut 27, 2019 11:39 am

Orginalny soft z EweLink ma taką funkcję więc co chcesz więcej ? ;)
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 758
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

śr lut 27, 2019 11:42 am

owca9519 pisze:
śr lut 27, 2019 11:39 am
Orginalny soft z EweLink ma taką funkcję więc co chcesz więcej ? ;)
chcę Suplę :P
owca9519
Posty: 42
Rejestracja: pn lut 11, 2019 10:56 pm

śr lut 27, 2019 5:34 pm

PuteR pisze:
śr lut 27, 2019 11:42 am
owca9519 pisze:
śr lut 27, 2019 11:39 am
Orginalny soft z EweLink ma taką funkcję więc co chcesz więcej ? ;)
chcę Suplę :P
To wgraj multiboard na forum jest temat
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 758
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

śr lut 27, 2019 6:17 pm

Soft multiboard znam dobrze, ale nie ma tam funkcjonalności na której mi zależy.
owca9519
Posty: 42
Rejestracja: pn lut 11, 2019 10:56 pm

czw lut 28, 2019 12:51 pm

PuteR pisze:
śr lut 27, 2019 6:17 pm
Soft multiboard znam dobrze, ale nie ma tam funkcjonalności na której mi zależy.
To wgraj Incan Easy
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 758
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw lut 28, 2019 1:13 pm

owca9519 pisze:
czw lut 28, 2019 12:51 pm
PuteR pisze:
śr lut 27, 2019 6:17 pm
Soft multiboard znam dobrze, ale nie ma tam funkcjonalności na której mi zależy.
To wgraj Incan Easy
O ile mi wiadomo incan również nie ma możliwości zmiany stanu diody w zależności od stanu przekaźnika, a nie mowa już o podłączeniu do takowej diody.
owca9519
Posty: 42
Rejestracja: pn lut 11, 2019 10:56 pm

czw lut 28, 2019 1:42 pm

O ile się nie mylę przekaźnik w SONOFF-ie jest sterowany 5-cioma Voltami przylutuj sobie tam diodę i będzie ci działać ;)
owca9519
Posty: 42
Rejestracja: pn lut 11, 2019 10:56 pm

czw lut 28, 2019 1:48 pm

Weź sobie miernik i zobacz jakie napięcie przychodzi na przekaźnik jak będzie 5v to się wlutuj i gotowe
Załączniki
IMG_20190228_144653.jpg
IMG_20190228_144653.jpg (1.11 MiB) Przejrzano 911 razy
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 758
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw lut 28, 2019 2:29 pm

owca9519 co mam mi dać wlutowanie się pod ten przekaźnik??
ODPOWIEDZ