Sonoff BASIC - poszukiwany soft

owca9519
Posty: 42
Rejestracja: pn lut 11, 2019 10:56 pm

czw lut 28, 2019 3:41 pm

PuteR pisze:
czw lut 28, 2019 2:29 pm
owca9519 co mam mi dać wlutowanie się pod ten przekaźnik??
Umiesz czytać wyżej ? Pisałeś że potrzebujesz diodę która się załączy jak przekaźnik pracuje oraz wyłączy jak nie pracuje to ci napisałem co masz zrobić ;)
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 758
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw lut 28, 2019 4:13 pm

Ok, cieszę że bardzo, że można to rozwiązać choć by w ten sposób, ale wiem że można też rozwiązać to za pomoca softu a z przyczyn technicznych właśnie takie rozwiązanie bym preferował. Co też uwzględniłem w pierwszym poście.
akir
Posty: 124
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

czw lut 28, 2019 4:14 pm

Innego softu nie ma, więc musisz go stworzyć ewentualnie dodać diode
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 758
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw lut 28, 2019 5:33 pm

akir pisze:
czw lut 28, 2019 4:14 pm
Innego softu nie ma, więc musisz go stworzyć ewentualnie dodać diode
Wiem że z ogólnie dostępnych nie ma dlatego pytam czy może ktoś mądrzejszy ode mnie może tworzył coś takiego na własne potrzeby.
owca9519
Posty: 42
Rejestracja: pn lut 11, 2019 10:56 pm

czw lut 28, 2019 9:12 pm

PuteR pisze:
czw lut 28, 2019 5:33 pm
akir pisze:
czw lut 28, 2019 4:14 pm
Innego softu nie ma, więc musisz go stworzyć ewentualnie dodać diode
Wiem że z ogólnie dostępnych nie ma dlatego pytam czy może ktoś mądrzejszy ode mnie może tworzył coś takiego na własne potrzeby.
Zybi jest nieaktywny napisz do Pzygmunta może ci zrobi taki soft lecz wątpię w to :D wybacz to jest błahostka jedyna i najszybsza opcja to wlutować diodę tam gdzie jest przekaźnik i będziesz widział czy jest załączone lub wyłączone i do tego soft multiboard lub Incan Easy.
pozdrawiam

Ps lutownica nie gryzie
Temat do zamknięcia
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 758
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw lut 28, 2019 9:23 pm

owca9519 dziękuję bardzo za pomoc i propozycje rozwiązania. Jak napisałem wyżej z przyczyn technicznych nie mogę chwilowo zastosować twojego rozwiązania, jeśli nie ma takiego softu jakiego potrzebuje to ok.
A czy temat do zamknięcia to może niech decyduje autor lub administrator.
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

czw lut 28, 2019 9:28 pm

PuteR pisze:
czw lut 28, 2019 2:29 pm
owca9519 co mam mi dać wlutowanie się pod ten przekaźnik??
Będziesz miał diodę ze wskazaniem stanu przekaźnika
ODPOWIEDZ