SUPLA na QNAP-ie a backup danych

slavo_s2k
Posts: 27
Joined: Sat Mar 10, 2018 7:32 pm

Fri Mar 01, 2019 6:39 pm

Udało mi się uruchomić SUPLE przez Container Station w QNAPIE 251+ , wszystko działa już jak należy, skonfigurowane urządzenia,
tylko jak teraz zrobić backup, by w razie usterki lub jakiegoś błędu przy dalszej konfiguracji , nie robić wszystkiego od nowa ?
slavo_s2k
Posts: 27
Joined: Sat Mar 10, 2018 7:32 pm

Fri Mar 01, 2019 7:30 pm

Ten temat widziałem, ale brakuje mi podstawowej wiedzy gdzie mam uruchomić konsolę, w której będę te komendy uruchamiał,
User avatar
lesny8
Posts: 667
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Fri Mar 01, 2019 9:33 pm

Ściągnij putty.
Wpisz adres QNAP-a i wybierz typ połączenia SSH.
Podaj usera i hasło.
Po zalogowaniu możesz działać ;)
slavo_s2k
Posts: 27
Joined: Sat Mar 10, 2018 7:32 pm

Sat Mar 09, 2019 2:01 pm

I teraz wszystko jasne :)
sdsi
Posts: 112
Joined: Tue Nov 14, 2017 10:20 am

Sat Mar 09, 2019 4:00 pm

slavo_s2k wrote:
Fri Mar 01, 2019 6:39 pm
Udało mi się uruchomić SUPLE przez Container Station w QNAPIE 251+ , wszystko działa już jak należy, skonfigurowane urządzenia,
tylko jak teraz zrobić backup, by w razie usterki lub jakiegoś błędu przy dalszej konfiguracji , nie robić wszystkiego od nowa ?
Czy mógłbyś krótko opisać procedurę?

To jest już cloud 2.3 czy jeszcze poprzedni?
slavo_s2k
Posts: 27
Joined: Sat Mar 10, 2018 7:32 pm

Sun Mar 10, 2019 2:33 pm

sdsi wrote:
Sat Mar 09, 2019 4:00 pm
slavo_s2k wrote:
Fri Mar 01, 2019 6:39 pm
Udało mi się uruchomić SUPLE przez Container Station w QNAPIE 251+ , wszystko działa już jak należy, skonfigurowane urządzenia,
tylko jak teraz zrobić backup, by w razie usterki lub jakiegoś błędu przy dalszej konfiguracji , nie robić wszystkiego od nowa ?
Czy mógłbyś krótko opisać procedurę?

To jest już cloud 2.3 czy jeszcze poprzedni?
Zgodnie z opisem, który znalazłem, nawet jest nt temat filmik na YT:
https://www.youtube.com/watch?v=vxiEpM_r98w

Wyświetla mi się wersja 2.3.1
sdsi
Posts: 112
Joined: Tue Nov 14, 2017 10:20 am

Mon Mar 11, 2019 8:53 pm

Dziękuję
kristover
Posts: 10
Joined: Wed Mar 20, 2019 6:46 pm

Thu Mar 21, 2019 9:38 am

zadam głupie pytanie (podobno takich nie ma ale..)
Co da mi uruchomienie supli na Qnap ?
W chwili obecnej mam skonfigurowane kilka urządzeń na supla cloud i fracz. Ogólnie to działa.
Jeśli dobrze rozumiem to przy postawieniu tego na QNAP uniezależnię się od dostępu do internetu? W przypadku awarii łącza urządzenia będą działać?

Druga sprawa. Mam tablet który w sumie został już zapomniany przez wszystkich. Czy posiadając ten tablet (android) oraz Qnap mogę odpalić na tym fajną grafikę by np powiesić tablet na ścianie i sterować ogrzewaniem , światłem bądź roletami ?

z góry dziękuję za odpowiedzi
User avatar
pzygmunt
Posts: 6184
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Mar 21, 2019 9:40 am

W sumie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
Co do Tabletu. Możesz go powiesić na ścianie niezależnie od tego czy używasz oficjalnego cloud-a czy qnap-a.
Post Reply