Strona 1 z 2

SUPLA na QNAP-ie a backup danych

: pt mar 01, 2019 6:39 pm
autor: slavo_s2k
Udało mi się uruchomić SUPLE przez Container Station w QNAPIE 251+ , wszystko działa już jak należy, skonfigurowane urządzenia,
tylko jak teraz zrobić backup, by w razie usterki lub jakiegoś błędu przy dalszej konfiguracji , nie robić wszystkiego od nowa ?

Re: SUPLA na QNAP-ie a backup danych

: pt mar 01, 2019 6:55 pm
autor: mariusz_70

Re: SUPLA na QNAP-ie a backup danych

: pt mar 01, 2019 7:30 pm
autor: slavo_s2k
Ten temat widziałem, ale brakuje mi podstawowej wiedzy gdzie mam uruchomić konsolę, w której będę te komendy uruchamiał,

Re: SUPLA na QNAP-ie a backup danych

: pt mar 01, 2019 9:33 pm
autor: lesny8
Ściągnij putty.
Wpisz adres QNAP-a i wybierz typ połączenia SSH.
Podaj usera i hasło.
Po zalogowaniu możesz działać ;)

Re: SUPLA na QNAP-ie a backup danych

: sob mar 09, 2019 2:01 pm
autor: slavo_s2k
I teraz wszystko jasne :)

Re: SUPLA na QNAP-ie a backup danych

: sob mar 09, 2019 4:00 pm
autor: sdsi
slavo_s2k pisze:
pt mar 01, 2019 6:39 pm
Udało mi się uruchomić SUPLE przez Container Station w QNAPIE 251+ , wszystko działa już jak należy, skonfigurowane urządzenia,
tylko jak teraz zrobić backup, by w razie usterki lub jakiegoś błędu przy dalszej konfiguracji , nie robić wszystkiego od nowa ?
Czy mógłbyś krótko opisać procedurę?

To jest już cloud 2.3 czy jeszcze poprzedni?

Re: SUPLA na QNAP-ie a backup danych

: ndz mar 10, 2019 2:33 pm
autor: slavo_s2k
sdsi pisze:
sob mar 09, 2019 4:00 pm
slavo_s2k pisze:
pt mar 01, 2019 6:39 pm
Udało mi się uruchomić SUPLE przez Container Station w QNAPIE 251+ , wszystko działa już jak należy, skonfigurowane urządzenia,
tylko jak teraz zrobić backup, by w razie usterki lub jakiegoś błędu przy dalszej konfiguracji , nie robić wszystkiego od nowa ?
Czy mógłbyś krótko opisać procedurę?

To jest już cloud 2.3 czy jeszcze poprzedni?
Zgodnie z opisem, który znalazłem, nawet jest nt temat filmik na YT:
https://www.youtube.com/watch?v=vxiEpM_r98w

Wyświetla mi się wersja 2.3.1

Re: SUPLA na QNAP-ie a backup danych

: pn mar 11, 2019 8:53 pm
autor: sdsi
Dziękuję

Re: SUPLA na QNAP-ie a backup danych

: czw mar 21, 2019 9:38 am
autor: kristover
zadam głupie pytanie (podobno takich nie ma ale..)
Co da mi uruchomienie supli na Qnap ?
W chwili obecnej mam skonfigurowane kilka urządzeń na supla cloud i fracz. Ogólnie to działa.
Jeśli dobrze rozumiem to przy postawieniu tego na QNAP uniezależnię się od dostępu do internetu? W przypadku awarii łącza urządzenia będą działać?

Druga sprawa. Mam tablet który w sumie został już zapomniany przez wszystkich. Czy posiadając ten tablet (android) oraz Qnap mogę odpalić na tym fajną grafikę by np powiesić tablet na ścianie i sterować ogrzewaniem , światłem bądź roletami ?

z góry dziękuję za odpowiedzi

Re: SUPLA na QNAP-ie a backup danych

: czw mar 21, 2019 9:40 am
autor: pzygmunt
W sumie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
Co do Tabletu. Możesz go powiesić na ścianie niezależnie od tego czy używasz oficjalnego cloud-a czy qnap-a.