Kontaktron

prozak
Posts: 23
Joined: Sun Nov 25, 2018 11:17 am

Fri Mar 08, 2019 7:18 pm

W przekaźniku nie ma opcji o których piszesz
Attachments
screen.jpg
screen.jpg (150.41 KiB) Viewed 168 times
User avatar
wojtas567
Posts: 1539
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Mar 08, 2019 7:20 pm

Wybierz w Funkcji drzwi
Attachments
funkcje.jpg
funkcje.jpg (37.16 KiB) Viewed 167 times
Pozdrawiam
Wojtek
prozak
Posts: 23
Joined: Sun Nov 25, 2018 11:17 am

Fri Mar 08, 2019 7:27 pm

W funkcjach mam tylko włącznik świateł i włącznik zasilania. Co bym nie ustawił np jako czujnik otwarcia okna to i tak zero reakcji
Last edited by prozak on Fri Mar 08, 2019 7:38 pm, edited 1 time in total.
User avatar
wojtas567
Posts: 1539
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Mar 08, 2019 7:35 pm

A co w ogóle chcesz sterować tym przekaźnikiem?
Pozdrawiam
Wojtek
prozak
Posts: 23
Joined: Sun Nov 25, 2018 11:17 am

Fri Mar 08, 2019 7:39 pm

Przekaźnik będzie miał sterowanie światłem. Ja chcę tylko czujnik otwartych drzwi i ewentualnie komunikat, ale to później. Zwarcie pinów gpio i gnd też zero reakcji
User avatar
wojtas567
Posts: 1539
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Mar 08, 2019 8:28 pm

To się nie zrozumieliśmy :), myślałem że chcesz podpiąć z przełącznikiem drzwi.
A w multiboard sensor masz na RX, może GPIO14?
Pozdrawiam
Wojtek
prozak
Posts: 23
Joined: Sun Nov 25, 2018 11:17 am

Fri Mar 08, 2019 8:56 pm

Tak RX(gpio3) nawet nie wiem gdzie jest gpio14 w tych nowych sonoffach podobno pod "key". Wrzuciłem na wemos d1 mini inCan i tutaj kontaktron działa. Multiboard wrzucam też na wemosa ustawiam mu basic i zachowuje się tak samo jak na basicu, czyli nie działa
User avatar
wojtas567
Posts: 1539
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Mar 08, 2019 9:30 pm

czyli coś tam jest z GPIO3 nie tak.
Możesz jeszcze spróbować wgrać inCan easy i tam wybrać odpowiednie GPIO.
Pozdrawiam
Wojtek
prozak
Posts: 23
Joined: Sun Nov 25, 2018 11:17 am

Fri Mar 08, 2019 9:53 pm

Raczej coś z oprogramowaniem na inCan easy też działa. Bardzo Ci dziękuję za pomoc
Post Reply