Sonoff V2 wersja z bezpiecznikiem

winek1986
Posty: 22
Rejestracja: pn gru 11, 2017 5:07 pm
Lokalizacja: Kaszuby

śr mar 20, 2019 9:40 am

hey mam pytanie jaka wersję wgrać aby działała supla na tym urządzeniu , wgrywam" incan" multiboard ale tam do wyboru jest tylko R2 ta nowsza wersja i nie działają mi przekaźniki.

Pozdrawiam
Załączniki
20190320_103653(1).jpg
20190320_103653(1).jpg (4.62 MiB) Przejrzano 791 razy
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr mar 20, 2019 10:02 am

Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
winek1986
Posty: 22
Rejestracja: pn gru 11, 2017 5:07 pm
Lokalizacja: Kaszuby

śr mar 20, 2019 10:34 am

Dzięki działa :D chciałbym jeszcze dołożyć czujnik ds18b20 czy jest taka możliwość? :roll:
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr mar 20, 2019 10:37 am

Musiałby, któryś z kolegów taki soft z obsługa tego czujnika przygotować. Możliwe, że był udostępniany na forum, ale nie pamiętam
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
winek1986
Posty: 22
Rejestracja: pn gru 11, 2017 5:07 pm
Lokalizacja: Kaszuby

śr mar 20, 2019 11:21 am

Przejrzałem forum ale nie znalazłem
Proszę o dorzucenie możliwości pomiaru temperatury :)

Pozdrawiam
feszter
Posty: 80
Rejestracja: pn lip 30, 2018 7:36 pm
Lokalizacja: Wodzisław Śl.

śr mar 20, 2019 11:23 am

Jest obsługa czujnika w multiboard, ale jest problem przy zaniku zasilania, moduł nie pamięta ostatniego stanu i domyślnie wszystkie przekaźniki mają status "off", przy powrocie zasilania.
winek1986
Posty: 22
Rejestracja: pn gru 11, 2017 5:07 pm
Lokalizacja: Kaszuby

śr mar 20, 2019 12:45 pm

feszter pisze:
śr mar 20, 2019 11:23 am
Jest obsługa czujnika w multiboard, ale jest problem przy zaniku zasilania, moduł nie pamięta ostatniego stanu i domyślnie wszystkie przekaźniki mają status "off", przy powrocie zasilania.
Ale nie mówimy o wersji R2.
feszter
Posty: 80
Rejestracja: pn lip 30, 2018 7:36 pm
Lokalizacja: Wodzisław Śl.

śr mar 20, 2019 5:13 pm

Faktycznie mam wersję R2, przydało by się oficjalne wsparcie tego modelu :)
ODPOWIEDZ