Modyfikacja WiFiGateModule

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7451
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt kwie 02, 2019 4:52 pm

Wygląda, że jest ok.
Grzesiekb
Posty: 30
Rejestracja: śr mar 27, 2019 9:06 pm

wt kwie 02, 2019 5:13 pm

To walki ciąg dalszy. Jeszcze chce poukładać to tak aby kanały były kolejno teraz wcisnąłem kanał piąty między pierwszy a drugi, strasznie to w oczy kole.
Mam nadzieje że jakoś to zaprogramuje....
Pzygmunt nawet nie wiesz ile dzięki tobie się dziś dowiedziałem wielkie dzięki
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7451
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt kwie 02, 2019 5:22 pm

Sam nie wiem jak ta 5-tka wpadła pomiędzy poprzednie kanały...
Grzesiekb
Posty: 30
Rejestracja: śr mar 27, 2019 9:06 pm

wt kwie 02, 2019 6:35 pm

Teraz znacznie lepiej:
https://github.com/GrzegorzKT/supla-esp ... ad00bff712
Teraz droga przez mękę ;)
Ps. Zapytam tak z ciekawości "pull request" to jest propozycja zmian lub zapytanie o możliwość aktualizacji, czy dobrze rozumiem ?
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 917
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

wt kwie 02, 2019 6:42 pm

Zgadza się, jest to propozycja zmian. Możesz w ten sposób rownież zaktualizować swojego forka, ale musisz odwrócić kierunek.
Grzesiekb
Posty: 30
Rejestracja: śr mar 27, 2019 9:06 pm

wt kwie 02, 2019 7:00 pm

A jak jest najprostsza metoda wgrać to teraz do ESP waszym zdaniem?
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 917
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

wt kwie 02, 2019 7:21 pm

To już zależy kto co woli ;) Ja osobiście używam esptool-a pod linuxem ale na windzie też da się zainstalować, choć nie próbowałem. Ale na starcie zabawy korzystałem z Flash Download Tools i nie koniecznie była to najnowsza wersja. Najnowsze wersje czasami potrafią nowym użytkownikom skutecznie namieszać w głowie.
Grzesiekb
Posty: 30
Rejestracja: śr mar 27, 2019 9:06 pm

wt kwie 02, 2019 7:35 pm

Przeprasza źle się wyraziłem, czym i jak wgrać to wiem :) Tylko jak to teraz sprowadzić do tych dwóch plików które wgrywamy ? Oczywiście z moim zmodyfikowanym plikiem płytki . I raczej pod win.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 917
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

wt kwie 02, 2019 8:00 pm

Musisz mieć środowisko do skompilowania tych źródeł. Najprościej jest pobrać maszynę wirtualną i skompilować to tam, pod windą uda Ci się wtedy to na pewno zrobić. Przemek polecił Ci pobrać środowisko zdockeryzowane, ale tego nie próbowałem jeszcze bo mam już od dawna środowisko skonfigurowane na ubuntu.
Mogę Ci to skompilować, ale w ten sposób się za wiele nie nauczysz ;)
ODPOWIEDZ