Tasker Lokalizacja

miko1282
Posts: 353
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Sun Apr 14, 2019 5:48 am

Juz to wszystko wpisałem, i wygląda okej, tak za 30min pójdę się przejść i zobaczę czy działa :D a wiesz może jak to z baterią wygląda
Gucio2607.
Posts: 376
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Sun Apr 14, 2019 9:21 am

Jeśli chodzi o baterię to nie widzę roznicy. Dobrze by były gdybyś jeszcze wyłączył optymalizację baterii dla IFTTT
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
miko1282
Posts: 353
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Wed Apr 17, 2019 6:02 am

Bardzo chciałbym ci podziękować za pomoc faktycznie bateria nie schodziszybciej lecz nie jestem zadowolony z prędkości działania tego mam strefy ustawioną około 400 m w każdą stronę domu a brama zamyka się dopiero gdy przejadę około 1200,jest dość duże opóźnienie w na dwóch różnych telefonach Samsung Galaxy S8 i redmi note 7 wiesz może coś o tym?
Gucio2607.
Posts: 376
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Wed Apr 17, 2019 8:32 am

Musisz mieć włączone wifi wtedy powinno trochę szybciej łapać
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
miko1282
Posts: 353
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Wed Apr 17, 2019 8:58 pm

Ale dlaczego wifi ? Przecież 400m od domu nie mam zasięg wifi z domu więc nie jestem połączony. Korzystasz z tego czy nie ? no może po prostu źle ustawiłem sobie zasięgi może powinny być mniejsze albo na przykład punkt przez który po prostu będę przejeżdżał
User avatar
slawek
Posts: 2171
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Apr 17, 2019 10:20 pm

miko1282 wrote:
Wed Apr 17, 2019 8:58 pm
Ale dlaczego wifi ? Przecież 400m od domu nie mam zasięg wifi z domu więc nie jestem połączony. Korzystasz z tego czy nie ? no może po prostu źle ustawiłem sobie zasięgi może powinny być mniejsze albo na przykład punkt przez który po prostu będę przejeżdżał
Posłuchaj starszych... ;)
Nie tylko ty stawiasz wifi... wokół jest ich pełno...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
miko1282
Posts: 353
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Thu Apr 18, 2019 5:57 am

Dzięki Sławku, ale to ja mam być podłączony do innego wifi (czyjegoś ) czy poptostu w telefonie ma być włączony moduł wifi ?
Gucio2607.
Posts: 376
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Thu Apr 18, 2019 6:33 am

Ma być tylko włączone
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
miko1282
Posts: 353
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Thu Apr 18, 2019 6:42 am

Wifi nigdy nie wyłączam, zawsze jest włączone, dane mobilne i owszem wyłączam w domu ale przed wyjściem zawsze mam włączone i wifi, i dane
Post Reply