Touch curtain- supla rollershutter

akir
Posts: 87
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Sun May 12, 2019 12:50 pm

Ma ktoś pomysł jak uruchomić to z supla?
Po wgraniu incan-easy z aplikacji zupełny brak mozliwości sterowania zapewne gpio nie pasują (wgrane na wzór touch 2 przyciskowy). Sterowanie ręczne działa bez najmniejszych problemów, no ale to akurat nie ma nic wpsólnego z supla.Urządzenie same w sobie ma pamięć otwarcia programowane przez przytrzymanie przycisku.
Zamieszczam zdjęcia płytki.
Attachments
tył.jpg
tył.jpg (5.61 MiB) Viewed 469 times
przód.jpg
przód.jpg (4.5 MiB) Viewed 469 times
User avatar
Lector
Posts: 400
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Sun May 12, 2019 3:40 pm

Pokaż szkiełko jak wygląda.
Dla jednego takie modułu kolega Sławek mi napisał firmware.
Niestety nie ma obsługi przycisku stop.
akir
Posts: 87
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Sun May 12, 2019 3:46 pm

Zdjęcie załączam, oryginalnie na ewelink działa
Attachments
Screenshot_2019-05-12-17-44-52-692_com.alibaba.aliexpresshd.png
Screenshot_2019-05-12-17-44-52-692_com.alibaba.aliexpresshd.png (418.34 KiB) Viewed 439 times
akir
Posts: 87
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Sun May 12, 2019 5:38 pm

Podeślij proszę firmware
User avatar
Lector
Posts: 400
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Sun May 12, 2019 7:05 pm

Ten firmware był pod taki model.
https://www.aliexpress.com/item/EU-Home ... c87635cefa
Ale może pinologia będzie OK.
Attachments
RS_MOD.rar
(205.42 KiB) Downloaded 8 times
akir
Posts: 87
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Sun May 12, 2019 7:33 pm

No ty masz inny obsługiwany na tuya apk. Sprawdzę jutro 👍
akir
Posts: 87
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Mon May 13, 2019 3:47 pm

Na fizycznych przyciskach wszystkie trzy dalej działają, jak na oryginalnym firmware.
Przez suple nie reaguje żaden przekaźnik, w aplikacji zmienia się stan zamknięcia rolety i nic więcej.
Ktoś jest może pomóc dopasować oprogramowanie? Ewentualnie jakie wyjścia wykorzystać w incan easy
Dlaczego działają przyciski fizyczne, a nie działają z aplikacji?
akir
Posts: 87
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Wed May 15, 2019 4:36 pm

Ktoś coś?
User avatar
Lector
Posts: 400
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Wed May 15, 2019 8:23 pm

Byś musiał wiedzieć na jakich pinach są buttony i diody.
Miernik w łapkę i do zabawy.

Jak będziesz wiedział, to może ktoś zrobi Ci gotowca.
elmaya
Posts: 177
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Wed May 15, 2019 8:35 pm

N76E003A steruje przekaźnikami i przyciskami,
połącz się z esp przez Rx-Tx.
Bardzo trudno będzie go uruchomić. :(
If you like my work please support it by buying me a cup of coffee :)
www.paypal.me/elmayasevilla
Post Reply