Wemos min jak wgrać softa

Arek.kandula
Posty: 313
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

śr maja 15, 2019 1:53 pm

Jak w temacie .jak wgrać soft multiboard na wemosa mini
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

śr maja 15, 2019 8:48 pm

Podpinasz pod usb i wgrywasz
banan0100
Posty: 23
Rejestracja: ndz mar 31, 2019 10:52 pm

śr maja 15, 2019 9:36 pm

zapewne musisz stykając D3 z GND i podłączyć do kompa u mnie tylko tak działa wgrywanie inaczej nie wchodzi w tryb flash
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2234
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr maja 15, 2019 10:22 pm

Arek.kandula pisze:
śr maja 15, 2019 1:53 pm
Jak w temacie .jak wgrać soft multiboard na wemosa mini
Trollujesz?
Czy nie chce ci się czytać?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Arek.kandula
Posty: 313
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

czw maja 16, 2019 1:03 pm

Soft wgrany a jak wemosa wprowadzić w tryb konfiguracji dodawania do supli
procekms89
Posty: 78
Rejestracja: czw cze 28, 2018 4:21 am

czw maja 16, 2019 1:15 pm

Arek.kandula pisze:
czw maja 16, 2019 1:03 pm
Soft wgrany a jak wemosa wprowadzić w tryb konfiguracji dodawania do supli
Zależy jaki soft wgrałeś.


Czasem GPIO0, czasem GPIO0 na kilka sekund, czasem sygnałem RESET.

Jak był czysty flash to zazwyczaj po pierwszym włączeniu samo się rozgłasza wifi modułu, wchodzisz i się ustawiasz.
Arek.kandula
Posty: 313
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

czw maja 16, 2019 1:43 pm

Multiboard mam wgrany.wemos rosyla sieć wifi ale nie mogę go dodać do supli ponieważ nie miga dioda
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

czw maja 16, 2019 4:02 pm

Powinien rozsyłać sieć po restarcie czyściłes go przed wgraniem ?
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

czw maja 16, 2019 4:04 pm

Ale zaraz jak rozsyła sieć a nie możesz go dodać
Arek.kandula
Posty: 313
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

czw maja 16, 2019 4:26 pm

Tak blinkiem wyczyszczony . restart zrobiony tzn odłączone zasilanie i ponowne podłączenie i pali się dioda ale niemiga
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”