Wemos min jak wgrać softa

Arek.kandula
Posts: 286
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed May 15, 2019 1:53 pm

Jak w temacie .jak wgrać soft multiboard na wemosa mini
User avatar
maffiu
Posts: 488
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Wed May 15, 2019 8:48 pm

Podpinasz pod usb i wgrywasz
banan0100
Posts: 18
Joined: Sun Mar 31, 2019 10:52 pm

Wed May 15, 2019 9:36 pm

zapewne musisz stykając D3 z GND i podłączyć do kompa u mnie tylko tak działa wgrywanie inaczej nie wchodzi w tryb flash
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed May 15, 2019 10:22 pm

Arek.kandula wrote:
Wed May 15, 2019 1:53 pm
Jak w temacie .jak wgrać soft multiboard na wemosa mini
Trollujesz?
Czy nie chce ci się czytać?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Arek.kandula
Posts: 286
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Thu May 16, 2019 1:03 pm

Soft wgrany a jak wemosa wprowadzić w tryb konfiguracji dodawania do supli
procekms89
Posts: 69
Joined: Thu Jun 28, 2018 4:21 am

Thu May 16, 2019 1:15 pm

Arek.kandula wrote:
Thu May 16, 2019 1:03 pm
Soft wgrany a jak wemosa wprowadzić w tryb konfiguracji dodawania do supli
Zależy jaki soft wgrałeś.


Czasem GPIO0, czasem GPIO0 na kilka sekund, czasem sygnałem RESET.

Jak był czysty flash to zazwyczaj po pierwszym włączeniu samo się rozgłasza wifi modułu, wchodzisz i się ustawiasz.
Arek.kandula
Posts: 286
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Thu May 16, 2019 1:43 pm

Multiboard mam wgrany.wemos rosyla sieć wifi ale nie mogę go dodać do supli ponieważ nie miga dioda
User avatar
maffiu
Posts: 488
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Thu May 16, 2019 4:02 pm

Powinien rozsyłać sieć po restarcie czyściłes go przed wgraniem ?
User avatar
maffiu
Posts: 488
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Thu May 16, 2019 4:04 pm

Ale zaraz jak rozsyła sieć a nie możesz go dodać
Arek.kandula
Posts: 286
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Thu May 16, 2019 4:26 pm

Tak blinkiem wyczyszczony . restart zrobiony tzn odłączone zasilanie i ponowne podłączenie i pali się dioda ale niemiga
Post Reply