Wemos min jak wgrać softa

User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 481
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Wed May 29, 2019 9:50 am

Wcześniej pisałeś o innym problemie. Zdecyduj się w końcu, z czym masz problem i opisz go dokładnie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Arek.kandula
Posts: 283
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed May 29, 2019 10:24 am

Problem jest dodaniem wemos do konta supli.
User avatar
maffiu
Posts: 487
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Wed May 29, 2019 10:35 am

Do tego wemosa masz coś już podpięte czy masz go luzem ?
Arek.kandula
Posts: 283
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed May 29, 2019 10:39 am

Żadnych czujników goły wemos z wgranym multiboard konfiguracja zrobiona a supla go nie widzi tzn moje konto na supli
User avatar
wojtas567
Posts: 1779
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed May 29, 2019 10:54 am

A w lokalnej sieci widzisz ten moduł?
jeżeli tak to błędnie wpisałeś dane do logowania się do chmury supli. Bo zakładam, że masz włączone rejestrację urządzeń.
Pozdrawiam
Wojtek
Arek.kandula
Posts: 283
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed May 29, 2019 11:57 am

A jak to sprawdzić ?po wygraniu multiboard komp widzi rozsylana sieć przez wemosa
User avatar
wojtas567
Posts: 1779
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed May 29, 2019 12:07 pm

Na routerze, albo w telefonie aplikacją do skanowania sieci lokalnej np fing lub podobną.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 481
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Wed May 29, 2019 3:49 pm

1. Jeśli po podłączeniu Wemosa do zasilania jest w dalszym ciągu rozgłaszana sieć SUPLA-xxxx to oznacza, że nie zapisałeś konfiguracji w Wemosie. Połącz się z tą siecią najlepiej za pomocą smartfona (zaakceptuj komunikat o braku dostępu do sieci Internet), następnie uruchom przeglądarkę na smartfonie i wpisz adres 192.168.4.1. Skonfiguruj wszystkie opcje i tapnij w przycisk SAVE (ZAPISZ - nie wie jak jest w multiboard, nigdy nie instalowałem).

2. Jeśli po podłączeniu Wemosa do zasilania nie jest rozgłaszana sieć, to oznacza że wprowadziłeś już dane, tyle że błędne. Ponieważ nic nie masz do Wemosa podłączonego (w tym przycisku CONFIG), musisz wyczyścić pamięć WEMOSA blankiem i ponownie wgrać firmware.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Arek.kandula
Posts: 283
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Thu May 30, 2019 4:10 pm

kolego a podasz mi może jakiś soft na wemosa d1 który będzie obsługuje dth11 oraz db18b25
User avatar
makrz
Posts: 266
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Thu May 30, 2019 7:51 pm

Nie wiem co to db18b25. Znalazłem na dth22 i ds18b20.
Attachments
WeMos_temp_UNI_v2.5.3.1.7z
(199.83 KiB) Downloaded 13 times
Post Reply