Wemos min jak wgrać softa

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1308
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr maja 29, 2019 9:50 am

Wcześniej pisałeś o innym problemie. Zdecyduj się w końcu, z czym masz problem i opisz go dokładnie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Arek.kandula
Posty: 313
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

śr maja 29, 2019 10:24 am

Problem jest dodaniem wemos do konta supli.
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

śr maja 29, 2019 10:35 am

Do tego wemosa masz coś już podpięte czy masz go luzem ?
Arek.kandula
Posty: 313
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

śr maja 29, 2019 10:39 am

Żadnych czujników goły wemos z wgranym multiboard konfiguracja zrobiona a supla go nie widzi tzn moje konto na supli
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr maja 29, 2019 10:54 am

A w lokalnej sieci widzisz ten moduł?
jeżeli tak to błędnie wpisałeś dane do logowania się do chmury supli. Bo zakładam, że masz włączone rejestrację urządzeń.
Pozdrawiam
Wojtek
Arek.kandula
Posty: 313
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

śr maja 29, 2019 11:57 am

A jak to sprawdzić ?po wygraniu multiboard komp widzi rozsylana sieć przez wemosa
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr maja 29, 2019 12:07 pm

Na routerze, albo w telefonie aplikacją do skanowania sieci lokalnej np fing lub podobną.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1308
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr maja 29, 2019 3:49 pm

1. Jeśli po podłączeniu Wemosa do zasilania jest w dalszym ciągu rozgłaszana sieć SUPLA-xxxx to oznacza, że nie zapisałeś konfiguracji w Wemosie. Połącz się z tą siecią najlepiej za pomocą smartfona (zaakceptuj komunikat o braku dostępu do sieci Internet), następnie uruchom przeglądarkę na smartfonie i wpisz adres 192.168.4.1. Skonfiguruj wszystkie opcje i tapnij w przycisk SAVE (ZAPISZ - nie wie jak jest w multiboard, nigdy nie instalowałem).

2. Jeśli po podłączeniu Wemosa do zasilania nie jest rozgłaszana sieć, to oznacza że wprowadziłeś już dane, tyle że błędne. Ponieważ nic nie masz do Wemosa podłączonego (w tym przycisku CONFIG), musisz wyczyścić pamięć WEMOSA blankiem i ponownie wgrać firmware.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Arek.kandula
Posty: 313
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

czw maja 30, 2019 4:10 pm

kolego a podasz mi może jakiś soft na wemosa d1 który będzie obsługuje dth11 oraz db18b25
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

czw maja 30, 2019 7:51 pm

Nie wiem co to db18b25. Znalazłem na dth22 i ds18b20.
Załączniki
WeMos_temp_UNI_v2.5.3.1.7z
(199.83 KiB) Pobrany 51 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”