Sonoff 4ch PRO R2 po zaniku wifi traci stan

cosmita
Posty: 96
Rejestracja: wt wrz 11, 2018 11:06 am

śr cze 05, 2019 1:03 pm

ostatnia rzecz jaka mi pozostała to przetestować na jeszcze innym AP ktory pozycze. Poki co testowalem na dwoch i efekt byl raz z wieksza czestotliwoscia a raz z mniejsza na korzysc innego AP. Moze to kwestia czulosci AP w tym wypadku.

Dlaczego nikt nie zrobil sonoff na kablu ethernet, to wifi to badziew jest
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9613
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 05, 2019 1:07 pm

To nie jest problem Twojego AP tylko niedopracowanego firmware-u.
cosmita
Posty: 96
Rejestracja: wt wrz 11, 2018 11:06 am

śr cze 05, 2019 1:11 pm

w takim razie pozostaje mi czekać aż może ktoś mocniejszy zajmie się naprawą tego firmware pod tego sonoff-a, a tymczasem będę wstawać o 5 :mrgreen: :lol:
cosmita
Posty: 96
Rejestracja: wt wrz 11, 2018 11:06 am

śr cze 05, 2019 2:13 pm

a może to kwestia ustawień zworek K5 i K6?

https://zapodaj.net/a749868d8c166.jpg.html

Czy ktoś ma bezproblemowo działającego sonoff 4ch pro ???? z jakim firmware, jeśli wcześniejszym niż 2.7.2 to chętnie wgram tylko poproszę o link lub zapodanie gdzieś...
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

pt cze 07, 2019 11:18 am

cosmita pisze:
śr cze 05, 2019 2:13 pm

Czy ktoś ma bezproblemowo działającego sonoff 4ch pro ???? z jakim firmware, jeśli wcześniejszym niż 2.7.2 to chętnie wgram tylko poproszę o link lub zapodanie gdzieś...
Ja mam.
Przy braku wifi stan taki jak był, po ponownym połączeniu też nic się nie zmienia. Po powrocie zasilania wraca do stanu sprzed zaniku.
soft na 99,9% ten.
cosmita
Posty: 96
Rejestracja: wt wrz 11, 2018 11:06 am

pt cze 07, 2019 11:38 am

bardzo dziękuję, dostałem też od innego kolegi z forum soft i jak i Twój jest z listopada 2018, czyli ten z grudnia 2018 jest albo błędny albo konieczne jest dodatkowe konfigurowanie przekaźników.

Obecnie testuje z tym ostatnim najnowszym firmware ale zmieniłem z domyślnych ustawień przekaźników z

reset

na

restore(force)

może ktoś mnie wyprowadzi z błędu ale być może to w najnowszym soffcie zostało zmienione i domyślnie jest "reset" przez co całe to zamieszanie. Być może we wcześniejszych wersjach domyślnie było ustawiona na trzymanie stanów. Może ta opcja kompletnie temu nie odpowiada - nie znam się na tym na tyle by być pewnym :)

póki co działa, będę sprawdzać jeszcze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”