Stan "LO" w powiadomieniach Supla Scripts

Post Reply
User avatar
pilcu
Posts: 102
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Wed Jun 05, 2019 6:12 am

Witam.

Mam problem z powiadomieniami z Automate.
Problem dotyczy nie wyświetlania powiadomień otwartych bram garażowych.
Jedna ma krańcówkę, druga kontaktron.
scripts.png
scripts.png (27.99 KiB) Viewed 124 times
scripts2.png
scripts2.png (27.74 KiB) Viewed 124 times
Czy powiadomienie jest dobrze skonfigurowane?
Zależy mi na info o otwarciu, jeżeli w polu warunek zmienię "lo" na "hi", wtedy ciągle jest wyświetlana informacja o otwarciu, niezależnie czy brama jest otwarta czy zamknięta.

Proszę o pomoc.
PuteR
Posts: 517
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Wed Jun 05, 2019 6:38 am

Jeśli chcesz żeby powiadomienie było wyświetlane w momencie gdy brama się otworzy to warunek powinien wyglądać tak

Code: Select all

{{not state(7884).hi}}
User avatar
pilcu
Posts: 102
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Wed Jun 05, 2019 6:49 am

Dzięki, będę testował.
A czy ma coś do rzeczy, że czujniki są NO lub NC? Wtedy warunek trzeba zmienić HI na LO?
User avatar
michael
Posts: 846
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Jun 05, 2019 6:56 am

pilcu wrote:
Wed Jun 05, 2019 6:49 am
Dzięki, będę testował.
A czy ma coś do rzeczy, że czujniki są NO lub NC? Wtedy warunek trzeba zmienić HI na LO?
końcówkę zawsze zostawiasz .hi
W ten sposób ustawiasz stany niski lub wysoki

Code: Select all

{{not state(7884).hi}}
{{state(7884).hi}}
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
pilcu
Posts: 102
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Wed Jun 05, 2019 8:54 am

michael wrote:
Wed Jun 05, 2019 6:56 am
pilcu wrote:
Wed Jun 05, 2019 6:49 am
Dzięki, będę testował.
A czy ma coś do rzeczy, że czujniki są NO lub NC? Wtedy warunek trzeba zmienić HI na LO?
końcówkę zawsze zostawiasz .hi
W ten sposób ustawiasz stany niski lub wysoki

Code: Select all

{{not state(7884).hi}}
{{state(7884).hi}}
Teraz już wiem. Dzięki wielkie ;)
Post Reply