Sonoff th16 po wgraniu supli pokazuje błędna temperaturę ?

djpoll
Posts: 42
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Sun Jun 09, 2019 11:29 am

Cześć

Wgrałem na Sonoff TH16 suple z softem dostosowanym do tego urządzenia, wykrywa mi złą temperaturą,
jest to wartość stała 85*C co zrobiłem nie tak :) ?
User avatar
wojtas567
Posts: 1603
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Jun 09, 2019 1:52 pm

Sprawdź zasilanie DS.
Pozdrawiam
Wojtek
djpoll
Posts: 42
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Sun Jun 09, 2019 2:12 pm

Ale wczeniej na oryginalnym oprogramowaniu DS podłączony przez złącze jack poprawnie wyświetlało, chyba że po wgraniu supli podłącza. Pod piny ds
User avatar
wojtas567
Posts: 1603
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Jun 09, 2019 2:33 pm

Najpierw wepnij jacka dosyć dobrze ktoś już pisał, że nie do końca wskakiwał i dopiero włącz zasilanie sonofa.
Pozdrawiam
Wojtek
djpoll
Posts: 42
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Sun Jun 09, 2019 4:04 pm

no niestety próbuje i nic , wgrywam ponownie soft to samo , :/
User avatar
wojtas567
Posts: 1603
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Jun 09, 2019 5:02 pm

Skoro pokazuje Ci temperaturę to soft masz prawidłowo wgrany i nie musisz go ponownie wgrywać.
Wartość 85 st oznacza, że czujnik został zlokalizowany ale nie ma zasilania, prawdopodobnie oryginalny soft ma włączoną funkcję zasilania pasożytniczego.
Pozdrawiam
Wojtek
djpoll
Posts: 42
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Sun Jun 09, 2019 6:12 pm

To jak rozwikłać ćwieka? A jeśli kupię czujnik tem. I wilgotności to problem ustanie?
Patryk
Posts: 131
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Sun Jun 09, 2019 6:45 pm

djpoll wrote:
Sun Jun 09, 2019 6:12 pm
To jak rozwikłać ćwieka?
Jeżeli czujnik jest podłączony przez zlącze typu " jack"
Najlepiej
Kontakt S
lub ewentualnie
WD40.
User avatar
wojtas567
Posts: 1603
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Jun 09, 2019 7:16 pm

Żadnych WD40
Zdejmij obudowę włącz wtyk do końca on prawdopodobnie nie wchodzi do końca z obudową, i podłącz zasilanie.
Pozdrawiam
Wojtek
djpoll
Posts: 42
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Sun Jun 09, 2019 8:36 pm

rzeczywiście problem z ładowaniem podłączyłem jedną nogę 5v do VCC i poszło odczyt a resztę DATA i GND przez jack wiec wydaje mi się że z wtykiem wszystko ok ale jak by son off za mały prąd dawał
Post Reply