IPhone i skróty

User avatar
shimano73
Posts: 805
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Thu Jun 20, 2019 6:38 am

Aplikacja o nazwie „skróty”
qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Thu Jun 20, 2019 6:52 am

Ok cos mam klikam utwórz skrót->dodaj czynność i jak dalej bo nie mam takich opcji jak Ty
Attachments
B7A39683-2055-4711-82DA-E19460BAEA83.jpeg
B7A39683-2055-4711-82DA-E19460BAEA83.jpeg (579.58 KiB) Viewed 292 times
User avatar
maffiu
Posts: 457
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Thu Jun 20, 2019 8:00 am

Niewiem co ty tam masz ale musisz mieć aplikacje skróty (shortcuts) z App Store i tam piszesz tak jakby skrypt wklejając gotowe funkcje nie wiem co jest w ios13 bo to chyba beta jest jak narazie a nie testowałem
qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Thu Jun 20, 2019 5:45 pm

Ok mam zrobiłem wchodzimy skróty ->dodaj skrót->strony www->pobierz zawartość url w url wpisujemy link z supla.org, który znajdziemy po zalogowaniu się na konto, wybraniu automatyka linki bezpośrednie->utwórz nowy->wybieramy co chcemy ja wybrałem lampkę ustawiamy dozwolone akcje przełącz, zapisujemy kopiujemy ten link, wklejamy go to aplikacji skróty, dajemy pokaż więcej metoda PATCH i zatwierdzamy ok.I działa :D
User avatar
maffiu
Posts: 457
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Thu Jun 20, 2019 9:11 pm

qba93 wrote:
Thu Jun 20, 2019 5:45 pm
Ok mam zrobiłem wchodzimy skróty ->dodaj skrót->strony www->pobierz zawartość url w url wpisujemy link z supla.org, który znajdziemy po zalogowaniu się na konto, wybraniu automatyka linki bezpośrednie->utwórz nowy->wybieramy co chcemy ja wybrałem lampkę ustawiamy dozwolone akcje przełącz, zapisujemy kopiujemy ten link, wklejamy go to aplikacji skróty, dajemy pokaż więcej metoda PATCH i zatwierdzamy ok.I działa :D

Tak
I nagrywamy swoją komendę dla Siri 😁
George2002
Posts: 46
Joined: Mon May 01, 2017 2:00 am

Tue Aug 06, 2019 1:19 am

Fajna sprawa, trochę temperaturę ogarnąłem żeby nie czytał bzdetów niepotrzebnych - dodaje screenshoty jak to poustawiałem :)

W polu znajdź tekst jest:"connected":true,"temperature":

I teraz mówi Temperatura xx,yyyy - co jeszcze mnie wkurza bo wystarczyła by mi dokładność do dziesiątek stopnia ale i tak jest lepiej niż "connected":true,"temperature":17,2748 :D
Attachments
4DEECADA-2FFB-435F-BE66-6A4A881C262A.jpeg
4DEECADA-2FFB-435F-BE66-6A4A881C262A.jpeg (119.65 KiB) Viewed 116 times
C43369E5-41F8-41E2-9CDC-7223BCA5EDDB.png
C43369E5-41F8-41E2-9CDC-7223BCA5EDDB.png (261 KiB) Viewed 116 times
tgaweda
Posts: 35
Joined: Mon Nov 13, 2017 9:21 pm

Tue Aug 06, 2019 6:58 am

Przy manipulowaniu json przyglądnij się czynnościom "Pobierz słownik z wejścia", "Pobierz wartość ze słownika", ustaw zmienną, którą możesz np. zaokrąglić.
mazek
Posts: 1
Joined: Fri Aug 16, 2019 7:49 pm

Fri Aug 16, 2019 8:45 pm

Podepnę się pod wątek. Dzięki za hint, zrobiłem u siebie spięcie skrótów z ios13 i włącznikiem row-01.

Przy okazji dwa pytania. Widziałem, że korzystałeś z patch przy skrótach, u mnie zrobiłem to zwykłym get'em. W czym różnica, poza inną metodą http?

I druga sprawa już zupełnie nie związana z ios. Stworzyłem dwa direct linki, ale widzę, że urle prowadzące do nich widać jedynie podczas ich zakładania. Po wylogowaniu nie moge ich znaleźć. Są gdzieś dostępne?

pz
maz
plnuker
Posts: 45
Joined: Sun Dec 30, 2018 10:11 pm

Fri Aug 16, 2019 9:10 pm

Taka mala dygresja. W skrótach można wykorzystać linki do gotowych scen na supla.fracz.com
Lesik
Posts: 15
Joined: Thu Apr 19, 2018 7:51 pm

Sun Aug 18, 2019 8:27 am

Ja zrobiłem to tak. Jak czujnik jest podłączony to powie jaka jest temperatura. W przeciwnym razie usłyszymy komunikat o odłączonym termometrze.
Attachments
A9ED086B-034C-48A4-B6A3-D8BAE618E376.png
A9ED086B-034C-48A4-B6A3-D8BAE618E376.png (274.19 KiB) Viewed 13 times
BE0C149A-4516-4AAC-8C02-788AD58DB506.png
BE0C149A-4516-4AAC-8C02-788AD58DB506.png (258.96 KiB) Viewed 13 times
F992C07A-8C55-4ECB-A760-89C4A92542E0.png
F992C07A-8C55-4ECB-A760-89C4A92542E0.png (210.06 KiB) Viewed 13 times
Post Reply