IPhone i skróty

woytaz
Posty: 11
Rejestracja: pt lis 01, 2019 6:25 pm

pt cze 19, 2020 10:38 am

Hej. Podpowiedzcie jak ogarnąć aby supla była widoczna w apce DOM?Dzięki
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 328
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

śr wrz 23, 2020 3:56 pm

szukam jak można zrobić by przeczytało pogodę tzn najlepiej jak by było w formie url

ma ktoś pomysł ?
Grunger
Posty: 22
Rejestracja: pn lut 10, 2020 11:41 am

pt wrz 25, 2020 3:52 pm

Podpinając się do tego samego tematu proszę o pomoc. Czy komuś się udało na domyślnej aplikacji ios "skróty" dodać skrót tak aby rozpoznawał pozycję bramy? Czyli np. jeżeli powiem do siri "otówrz bramę" a brama będzie otwarta to taki komunikat dostanę i brama nie zacznie się zamykać?
miko1282
Posty: 451
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pt wrz 25, 2020 8:08 pm

Najprościej przez fracza, robisz 2 sceny jedna z warunkiem że otworzy tylko gdy zamknięta, druga że zamknie tylko gdy otwarta, i linkami do skrótów ;)
Shafter
Posty: 17
Rejestracja: sob wrz 19, 2020 10:50 am

sob wrz 26, 2020 4:55 am

miko1282 pisze:
pt wrz 25, 2020 8:08 pm
Najprościej przez fracza, robisz 2 sceny jedna z warunkiem że otworzy tylko gdy zamknięta, druga że zamknie tylko gdy otwarta, i linkami do skrótów ;)
Dokładnie tak mam zrobione tylko przez IFTTT, Google assistenta i skróty w Siri.
BlackAdder
Posty: 18
Rejestracja: czw lut 15, 2018 8:28 pm

czw paź 22, 2020 8:16 pm

W iOS 14 trochę się pozmieniały skróty (są bardziej rozbudowane), chciałem dodać odczyt temperatury. Co np. należy wpisać „przez” w funkcji Zastąp (Zastąp wpisałem "connected":true,"temperature": przez: pusto w: Temperatura) i niestety nie działa. Z góry dziękuje za pomoc.


Edytowany:
Popróbowałem i udało mi się zmienić:
2093EB81-CECA-44E7-92F8-98DEE8451335.jpeg
2093EB81-CECA-44E7-92F8-98DEE8451335.jpeg (105.73 KiB) Przejrzano 40 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”