Wemos D1 mini - problem z wgraniem Supla

User avatar
lesny8
Posts: 776
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Wed Jul 03, 2019 9:15 pm

Grubo namieszane z adresami. Rzuciło mi się w oczy że esp_init_data_default.bin leci na zły adres, a tu okazuje się że taki mix :lol:
User avatar
makrz
Posts: 253
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Wed Jul 03, 2019 9:49 pm

Podłącz z wcisnietym przyciskiem reset
User avatar
QLQ
Posts: 802
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Wed Jul 03, 2019 10:03 pm

i sprawdź port COM bo może TEN konkretny wemos jest na innym niż 8.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
Daro1003
Posts: 35
Joined: Fri Jan 18, 2019 6:22 am

Thu Jul 04, 2019 5:01 am

O jakiej wartości rezystor ma być ? Wstawiłem 4,7k nic nie pomogło.
Próbowałem wszystkich zabiegów w powyższych porad i nic.
Adresy zmienione proszę o sprawdzenie:
Attachments
Ustawienia6.png
Ustawienia6.png (30.48 KiB) Viewed 339 times
User avatar
makrz
Posts: 253
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Thu Jul 04, 2019 7:02 am

Jak możesz to wklej screen monitora (to czarne okno).
User avatar
wojtas567
Posts: 1777
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Thu Jul 04, 2019 6:53 pm

A czy cokolwiek możesz tam wgrać?
Pozdrawiam
Wojtek
tomek98
Posts: 64
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Fri Jul 05, 2019 8:59 am

Odnośnie Wemos D1 Mini to też może być problem z wadą fabryczną. Zakupiłem 3 Wemosy i każdy miał problem z rozgłaszaniem sieci a potem z łączeniem się z WiFi. Na początku myślałem że to luty, ale jednak w 3 sztukach ? Po jakimś czasie zaobserwowałem że jak docisnę moduł w miejscu gdzie jest antena to wtedy Wemos działa bez zarzutu. Próbowałem z lutowaniem wygrzewaniem ale dalej nie zwalczyłem tej przypadłości. Czy ktoś się z tym spotkał? Może poszła wadliwa partia..
Pozdrawiam,
Tomek
tomek98
Posts: 64
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Sat Jul 06, 2019 9:30 pm

Odnośnie problemu WiFi w Wemos D1 mini.
Udało mi się zlokalizować przyczynę. Montowany fabrycznie rezystor na łączeniu z anteną jest zbyt duży.
W moim przypadku wystarczyło wylutowanie go i zacynowanie ścieżki. Problem zniknął :)
Pozdrawiam,
Tomek
Post Reply