dodanie ds18b20

qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Sun Jul 07, 2019 8:01 am

QLQ wrote:
Sun Jul 07, 2019 7:55 am
w kodzie masz:

Code: Select all

cb.get_temperature = NULL;
powinno być :

Code: Select all

cb.get_temperature = get_temperature;
Wroce z pracy i poprawie, zobacze
qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Sun Jul 07, 2019 7:42 pm

zamieniłem to i nadal nic :( tylko kreski, a ds jest sprawny na 100% do D4 podłączony jest
User avatar
QLQ
Posts: 822
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sun Jul 07, 2019 8:47 pm

Kurze no nie wiem. Ds'ami sie nie bawiłem. Muszę sprawdzić. Ale to dopiero jutro wieczorem.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Sun Jul 07, 2019 8:56 pm

No na spokojnie jak bedsiesz mogl to bylbym wdzięczny.Ten kod co niby poprawiłem to jest ten oryginalny od BME co mi dałeś i kolega piomar2 przerobił inny kod dodając tego DS'a. Dużo nie myśląc i mając ujemne pojęcie o programowaniu zobaczyłem co dodał i w mniej więcej który miejscu nowy kod, który następnie chałupniczo przepisałem w kod od BME więc ja coś źle zrobiłem bo na jego kodzie czujnik działa tylko nie wiem gdzie jest mój błąd ... :P
User avatar
QLQ
Posts: 822
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sun Jul 07, 2019 9:32 pm

qba93 wrote:
Sun Jul 07, 2019 8:56 pm
No na spokojnie jak bedsiesz mogl to bylbym wdzięczny.Ten kod co niby poprawiłem to jest ten oryginalny od BME co mi dałeś i kolega piomar2 przerobił inny kod dodając tego DS'a. Dużo nie myśląc i mając ujemne pojęcie o programowaniu zobaczyłem co dodał i w mniej więcej który miejscu nowy kod, który następnie chałupniczo przepisałem w kod od BME więc ja coś źle zrobiłem bo na jego kodzie czujnik działa tylko nie wiem gdzie jest mój błąd ... :P
Proszę. Inerfejs po 192.168.4.1
Działa sprawdzone na DS18...
L:admin H: password
Primary_GUI_BME.ino.d1.rar
(221.04 KiB) Downloaded 11 times
skompiluj lub masz bin przez ESP DL TOOL hak wgrac w temacie stacja pogody w projektach uzytkownikow
Last edited by QLQ on Sun Jul 07, 2019 10:11 pm, edited 1 time in total.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Sun Jul 07, 2019 9:36 pm

W Twoim Arduino wywala mi to ciągle bez względu jaką płytkę wybiorę
exit status
Błąd kompilacji dla płytki WeMos D1 R1.
User avatar
QLQ
Posts: 822
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sun Jul 07, 2019 9:38 pm

qba93 wrote:
Sun Jul 07, 2019 9:36 pm
W Twoim Arduino wywala mi to ciągle bez względu jaką płytkę wybiorę
exit status
Błąd kompilacji dla płytki WeMos D1 R1.
Wgraj z bin
QIO
32C1
0x0x00000
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
QLQ
Posts: 822
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sun Jul 07, 2019 9:43 pm

A wcześniej jak bme kompiliwałes co zadzialalo to nie wywalalo ?
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Sun Jul 07, 2019 9:46 pm

QLQ wrote:
Sun Jul 07, 2019 9:43 pm
A wcześniej jak bme kompiliwałes co zadzialalo to nie wywalalo ?
Nic nie wywalało poszło aż miło
ile BAUD nastawić 115200 ?

Niby zainstalowało sie z .bin ale admin i haslo password cos wywala mi nie działa
User avatar
QLQ
Posts: 822
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sun Jul 07, 2019 9:56 pm

qba93 wrote:
Sun Jul 07, 2019 9:46 pm
QLQ wrote:
Sun Jul 07, 2019 9:43 pm
A wcześniej jak bme kompiliwałes co zadzialalo to nie wywalalo ?
Nic nie wywalało poszło aż miło
ile BAUD nastawić 115200 ?

Niby zainstalowało sie z .bin ale admin i haslo password cos wywala mi nie działa
A zostaw puste haslo
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
Post Reply