dodanie ds18b20

qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Sun Jul 07, 2019 10:00 pm

też próbowałem nic
User avatar
QLQ
Posts: 822
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sun Jul 07, 2019 10:12 pm

qba93 wrote:
Sun Jul 07, 2019 10:00 pm
też próbowałem nic
pobierz jeszcze raz ze str 3 - zmieniłem bo nie zauważyłem że było dla D1 a nie D1 mini.
u mnie działa admin password
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Sun Jul 07, 2019 10:37 pm

Działa na jakim kanale jest DS? i czy może pracować razem z czujnikiem BME ?
Bo samo BME działa fajnie ale gdy podepnę np tylko ds to nie działa moduł jest offline na innym sofcie ds ten działa, ewentualnie ze nie tu podlaczam
User avatar
QLQ
Posts: 822
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Mon Jul 08, 2019 7:50 am

qba93 wrote:
Sun Jul 07, 2019 10:37 pm
Działa na jakim kanale jest DS? i czy może pracować razem z czujnikiem BME ?
Bo samo BME działa fajnie ale gdy podepnę np tylko ds to nie działa moduł jest offline na innym sofcie ds ten działa, ewentualnie ze nie tu podlaczam
U mnie działał razem z BME. Ja ds podpinam pod 5v.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Mon Jul 08, 2019 9:57 am

Z rezystorem 4,7 kilo oma nie sfajczy sie na 5v ?
User avatar
QLQ
Posts: 822
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Mon Jul 08, 2019 10:25 am

qba93 wrote:
Mon Jul 08, 2019 9:57 am
Z rezystorem 4,7 kilo oma nie sfajczy sie na 5v ?
Przeciez ds jest na 5v.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Mon Jul 08, 2019 10:58 am

Jednego mam podlaczonego pod 3,3 tez dziala
qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Mon Jul 08, 2019 6:47 pm

sprawdziłem pod 5v, d4 i g nie trybi
User avatar
QLQ
Posts: 822
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Mon Jul 08, 2019 9:10 pm

qba93 wrote:
Mon Jul 08, 2019 6:47 pm
sprawdziłem pod 5v, d4 i g nie trybi
U mnie działa jak należy.

IMG_20190708_230626.jpg
IMG_20190708_230626.jpg (56.9 KiB) Viewed 225 times
IMG_20190708_230851.jpg
IMG_20190708_230851.jpg (31.83 KiB) Viewed 222 times
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
qba93
Posts: 94
Joined: Thu Apr 18, 2019 10:09 pm

Mon Jul 08, 2019 9:24 pm

mam dwa mini wemios i nodemcu i 3 ds i zadne nie trybi tylko bme haaha ide spać już ... z tego mógłby powstać jakiś film komediowy :D
Post Reply