Multiboard a Moduł ESP8266 z przekaźnikiem

Zibi
Posts: 33
Joined: Wed Jul 31, 2019 9:20 am

Mon Aug 05, 2019 2:17 pm

Witam

Wgrałem multiboard na moduł esp8266 ze strony Espablo wszystko się fajnie wgralo w supli go widzi wybrałem sonoff BASIC i czy mogli byście pomoc jak ożywić przekaźnik?

Mój moduł

https://github.com/Espablo/SUPLA_Firmwa ... multiboard
Attachments
Screenshot_20190805-161016~2.jpg
Screenshot_20190805-161016~2.jpg (115.79 KiB) Viewed 156 times
Last edited by Zibi on Mon Aug 05, 2019 2:21 pm, edited 1 time in total.
User avatar
shimano73
Posts: 805
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Mon Aug 05, 2019 2:21 pm

wrzuć screen bez esp8266
Zibi
Posts: 33
Joined: Wed Jul 31, 2019 9:20 am

Mon Aug 05, 2019 2:27 pm

shimano73 taki?
Attachments
IMG_20190805_162323.jpg
IMG_20190805_162323.jpg (152.33 KiB) Viewed 147 times
User avatar
Espablo
Posts: 1419
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Aug 05, 2019 2:37 pm

Ten firmware nie obsługuje tego modułu. Wgraj sobie inCan-Easy i poustawiaj tam sobie pinologię zgodną z tym modułem.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Patryk
Posts: 258
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Mon Aug 05, 2019 2:43 pm

I jeszcze jedno.
W tym module z zdjęcia, o ile jest realne, zamienione są miejscami R1 z R2.
Po włożeniu ESP-01S do tego modulu, ESP-01S, zaraz będzie wchodził w tryb fleshowania.
Zibi
Posts: 33
Joined: Wed Jul 31, 2019 9:20 am

Mon Aug 05, 2019 2:49 pm

Espablo a z tą pinologia mógłbyś wyjaśnić bo nie bardzo wiem o co chodzi.
A jaki moduł go obsługuje wemos d1 mini mógłby?
User avatar
Espablo
Posts: 1419
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Aug 05, 2019 3:48 pm

Musisz znać na jakim wyjściu GPIO jest przekaźnik. Firmware inCan-Easy jest na tyle elastyczny, że sam możesz to sobie ustawić. Poczytaj o inCan-Easy tutaj na forum.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zibi
Posts: 33
Joined: Wed Jul 31, 2019 9:20 am

Mon Aug 05, 2019 5:46 pm

Ok, dziękuję za pomoc
Zibi
Posts: 33
Joined: Wed Jul 31, 2019 9:20 am

Mon Aug 05, 2019 8:25 pm

Espablo udało się przekaznik odezwał się tylko działa mi odwrotnie jak na supli w tel klikam na wyłącz to się włącza na włącz to się wyłącza. Wyjście na przekaźnik GPIO3 (RX), tak na socket miałem i działałalo dobrze. Przy konfiguracji w ican dałem relay 1 GPIO3. A da się to zmienić czy od nowa za każdym razem muszę wgrywać, żeby przechodzić do ustawień portów gpio?
User avatar
Espablo
Posts: 1419
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Aug 05, 2019 8:29 pm

ustaw sobie przekaźnik na Low level
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Post Reply