Sonoff Mini - firmware

Patryk
Posty: 864
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr sie 19, 2020 10:21 pm

Utiliti.pro pisze:
wt sie 18, 2020 7:27 pm
... , po podłączeniu mam taki problem że przycisk bistabilny muszę klikać dwa razy aby uzyskać reakcję, jak to zmienić ?
Wydaje mi się ( choć mogę się mylić ), że masz  ustawiony w konfiguracji przycisk  ( wyłącznik ) monostabilny.
Dlatego musisz 'kliknąć" dwa razy.
lukfud
Posty: 380
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw sie 20, 2020 7:06 am

Utiliti.pro pisze:
śr sie 19, 2020 9:56 pm
Czyli supla jest źle wgrana albo stara wersja ? Nie dzwoniłem jeszcze do sprzedającego myślałem, że ja coś źle robie.
Trudno coś stwierdzić, bo nie wiemy jaki tam soft siedzi.
Jeśli masz możliwość aktualizacji to wrzuć inny i będzie dobrze :)
...
Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 15
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

czw sie 20, 2020 8:28 am

Sterownik już działa prawidłowo. Rozwiązałem to tak, wprowadziłem sterownik w tryb konfiguracji, połączyłem się z nim laptopem wpisałem 192.168.4.1 i tutaj w ustawieniach zmieniamy z monostabilny na bistabilny.
adrian4477
Posty: 1
Rejestracja: ndz sie 23, 2020 10:00 am

ndz sie 23, 2020 10:11 am

Cześć. Podpowie ktoś jak wgrać Suple do takiego modułu:
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (120.54 KiB) Przejrzano 489 razy
Soft multiboard będzie odpowiedni? Procedura wgrywania jaknp. dla Sonoffa Basic?

Z góry dzięki za pomoc
lukfud
Posty: 380
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn sie 24, 2020 5:30 am

https://tasmota.github.io/docs/devices/ ... rt-Switch/
adrian4477 pisze:
ndz sie 23, 2020 10:11 am
Soft multiboard będzie odpowiedni? Procedura wgrywania jak np. dla Sonoffa Basic?
Tak i tak.
Możesz także wrzucić moją kompilację (kilka postów wyżej) i wybrać Sonoff Basic.
...
robrog
Posty: 4
Rejestracja: czw sty 09, 2020 1:27 pm

czw wrz 03, 2020 7:54 pm

Witajcie,
próbowałem wrzucić SUple na Sonoff mini według postu viewtopic.php?p=53073#p53073.

I sie narobiło. Według punktu nr 6 zrobiłem aktualizację i Sonoff zaktualizował się do wersji 3.6.0.
Podejrzewam że przez to nie łączy się z WiFI z danymi SSID "sonoffDiy" i nie mogę nic zdziałać.

Czy może mi ktoś podpowiedzieć co zrobić?
Wielkie dzięki!
dobo
Posty: 282
Rejestracja: ndz kwie 07, 2019 8:14 pm

czw wrz 03, 2020 8:10 pm

Bo od wersji 3.5.0 działa na protokole V2.0 i nie da się zrobić wedlug opisanego sposobu.

W twoim przypadku pozostaje zastosować się do info z linka
https://github.com/itead/Sonoff_Devices ... %20Doc.pdf
lukfud
Posty: 380
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt wrz 08, 2020 9:47 am

Gdyby ktoś potrzebował wirtualne przekaźniki w swoim urządzeniu: viewtopic.php?p=73351#p73351
...
Scorcerer
Posty: 11
Rejestracja: czw maja 23, 2019 4:09 pm

wt wrz 15, 2020 9:26 pm

robrog pisze:
czw wrz 03, 2020 7:54 pm
Witajcie,
próbowałem wrzucić SUple na Sonoff mini według postu viewtopic.php?p=53073#p53073.

I sie narobiło. Według punktu nr 6 zrobiłem aktualizację i Sonoff zaktualizował się do wersji 3.6.0.
Podejrzewam że przez to nie łączy się z WiFI z danymi SSID "sonoffDiy" i nie mogę nic zdziałać.

Czy może mi ktoś podpowiedzieć co zrobić?
Wielkie dzięki!
Jeśli jescze nie miałeś czasu tego ogarnąć, to popatrz na viewtopic.php?p=69519#p69519 lub viewtopic.php?p=73351#p73351
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”