SONOFF NIE ŁĄCZY SIĘ Z ROUTEREM TP LINK TL-MR6400

szymon
Posty: 73
Rejestracja: wt cze 13, 2017 11:04 am

wt sie 20, 2019 6:51 pm

Witam
proszę o pomoc sonoff basic nie łączy się z w.w routerem z innymi na próbę się łączy to już 2 taki przypadek dot. tych routerów pomocy co zrobić?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1262
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

wt sie 20, 2019 6:58 pm

A może dhcp nie włączone na routerze, lub pula ip za mała, ew filtracja mac
Ostatnio zmieniony wt sie 20, 2019 7:06 pm przez QLQ, łącznie zmieniany 1 raz.
szymon
Posty: 73
Rejestracja: wt cze 13, 2017 11:04 am

wt sie 20, 2019 7:05 pm

włączone pula tez jest
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1195
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt sie 20, 2019 8:17 pm

Sprawdzałeś, czy masz najnowszą wersję firmware dla routera?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1124
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

wt sie 20, 2019 8:28 pm

Wpisz adres serwera „liczbowo”
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8712
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sie 20, 2019 10:37 pm

Co masz w last state ?
szymon
Posty: 73
Rejestracja: wt cze 13, 2017 11:04 am

śr sie 21, 2019 5:20 am

soft routera najnowszy wgrałem
juz kiedyś z takim samym routerem sonoffy nie działały i widzę, że TP-LINK nic z tym nie zrobił.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1195
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr sie 21, 2019 5:29 am

A nie masz przypadkiem ustawionej takiej samej nazwy sieci Wi-Fi (SSID) dla 2.4 i 5 GHz? Jeśli tak, to spróbuj nadać sieci 5 GHz inny SSID.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
szymon
Posty: 73
Rejestracja: wt cze 13, 2017 11:04 am

śr sie 21, 2019 5:45 pm

Sprawdziłem router ok
Już kiedyś miałem taki router i był ten sam problem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”